0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zlatavá tortilla
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3330 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 216 g
Tuky 197 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené brambory trochu jinak. Snadná příprava.

Suroviny

moučnaté, oloupané
olivový olej 2 PL
cibule 200 g
tence pokrájená
česnek 4 stroužky
na plátky
vejce 10 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180 ºC. Dejte brambory do hrnce s osolenou vodou a přiveďte k varu. Vařte asi dvanáct minut doměkka. Slijte, nechte zcela vychladnout a nakrájejte na tenké plátky.

2 V nepřilnavé pánvi s kovovou rukojetí o průměru 20 cm rozehřejte lžíci oleje. Tři minuty opékejte cibuli, pak přidejte česnek a míchejte další 2 minuty. Přendejte do misky a dejte stranou.

3 Do pánve nalijte zbylý olej a dno pokryjte čtvrtinou plátků brambor. Osolte a opepřete. Na ně rozprostřete třetinu cibulové směsi a pokračujte ve střídání. Končit byste měli vrstvou brambor.

4 Prošlehejte vejce, smetanu, sůl i pepř a nalijte na brambory. Pečte v troubě asi 35–40 minut, až tortilla zezlátne a bude propečená. Vyjměte a podávejte nakrájenou na dílky stejně jako dort.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč