Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zlatavá tortilla
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3330 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 216 g
Tuky 197 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené brambory trochu jinak. Snadná příprava.

Suroviny

moučnaté, oloupané
olivový olej 2 PL
cibule 200 g
tence pokrájená
česnek 4 stroužky
na plátky
vejce 10 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 ºC. Dejte brambory do hrnce s osolenou vodou a přiveďte k varu. Vařte asi dvanáct minut doměkka. Slijte, nechte zcela vychladnout a nakrájejte na tenké plátky.

2

V nepřilnavé pánvi s kovovou rukojetí o průměru 20 cm rozehřejte lžíci oleje. Tři minuty opékejte cibuli, pak přidejte česnek a míchejte další 2 minuty. Přendejte do misky a dejte stranou.

3

Do pánve nalijte zbylý olej a dno pokryjte čtvrtinou plátků brambor. Osolte a opepřete. Na ně rozprostřete třetinu cibulové směsi a pokračujte ve střídání. Končit byste měli vrstvou brambor.

4

Prošlehejte vejce, smetanu, sůl i pepř a nalijte na brambory. Pečte v troubě asi 35–40 minut, až tortilla zezlátne a bude propečená. Vyjměte a podávejte nakrájenou na dílky stejně jako dort.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín