Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 257
Do 45 minut Velmi snadné na 10 knedlíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 217 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 15 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na ovocné knedlíky od čtenářky Jitky Brandejské jsme vybrali pro jejich supersnadnou přípravu. „Můžete je podávat posypané mákem, tvrdým tvarohem, osmaženou strouhankou či skořicovým cukrem – osobním preferencím se meze nekladou,“ radí autorka receptu. Nadýchané ovocné knedníky z tvarohového těsta můžete plnit oblíbeným sezónním ovocem.

Suroviny

tvaroh 1 kostka
ne ve vaničce
vejce 1 ks
můžete přidat žloutek navíc
krupička dětská
dle potřeby
sůl 1 špetka
ovoce
dle sezony – meruňky, jahody, švestky, borůvky nebo rybíz (ten je vhodné smíchat s trochou cukru)
Na posypání a omaštění
mák mletý

Postup

1

Smíchejte vejce s tvarohem, cukrem a solí, ke směsi sypte krupičku tak dlouho, až získáte nelepivé těsto.

2

Vytvořte z něj váleček nebo vyválejte plát; váleček nakrájejte na kousky odpovídající použitému ovoci, plát těsta nakrájejte na čtverce.

3

Do kousků těsta zabalte ovoce (my jsme si vybrali borůvky).

4

Knedlíky obalte ještě v krupici, vhoďte je do vroucí vody, počkejte, až vyplavou na hladinu, a pak je ještě cca 1,5 minuty (podle velikosti) provařte.

5

Podávejte posypané a omaštěné.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Komentáře

11.05.2016 12:53

Na uvedené množství surovin, ( bez přidaného žloutku ) jsem dal 160 g krupičky. Těsto mělo skvělou konzistenci.

14.01.2016 12:55

No, příprava je možná supersnadná ale bylo by dobré napsat alespoň přibližné množství té krupičky.

14.01.2016 13:08

Bohužel, to množství je hodně závislé na tom, jaký tvaroh použijete... Přidávala bych po troškách až do kýžené konzistence těsta... Nemělo by být mazlavé, ale zároveň rozhodně ne drobivé.

Apetit magazín