Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky

Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (221)
Do hodiny Velmi snadné na 10 knedlíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 217 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 15 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíky od čtenářky Jitky Brandejské jsme vybrali pro jejich supersnadnou přípravu. „Můžete je podávat posypané mákem, tvrdým tvarohem, osmaženou strouhankou či skořicovým cukrem – osobním preferencím se meze nekladou,“ radí autorka receptu.

Suroviny

tvaroh 1 kostka
ne ve vaničce
vejce 1 ks
můžete přidat žloutek navíc
krupička dětská
dle potřeby
sůl 1 špetka
krupicový cukr 1 PL
ovoce
dle sezony – meruňky, jahody, švestky, borůvky nebo rybíz (ten je vhodné smíchat s trochou cukru)
Na posypání a omaštění
mák mletý
moučkový cukr
máslo

Smíchejte vejce s tvarohem, cukrem a solí, ke směsi sypte krupičku tak dlouho, až získáte nelepivé těsto. Vytvořte z něj váleček nebo vyválejte plát; váleček nakrájejte na kousky odpovídající použitému ovoci, plát těsta nakrájejte na čtverce.

Do kousků těsta zabalte ovoce (my jsme si vybrali borůvky). Knedlíky obalte ještě v krupici, vhoďte je do vroucí vody, počkejte, až vyplavou na hladinu, a pak je ještě cca 1,5 minuty (podle velikosti) provařte. Podávejte posypané a omaštěné.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Komentáře

Anonym

No, příprava je možná supersnadná ale bylo by dobré napsat alespoň přibližné množství té krupičky.

Martina Zajícová

Bohužel, to množství je hodně závislé na tom, jaký tvaroh použijete... Přidávala bych po troškách až do kýžené konzistence těsta... Nemělo by být mazlavé, ale zároveň rozhodně ne drobivé.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit