Knedlíky od čtenářky Jitky Brandejské jsme vybrali pro jejich supersnadnou přípravu. „Můžete je podávat posypané mákem, tvrdým tvarohem, osmaženou strouhankou či skořicovým cukrem – osobním preferencím se meze nekladou,“ radí autorka receptu.
Postup
1
Smíchejte vejce s tvarohem, cukrem a solí, ke směsi sypte krupičku tak dlouho, až získáte nelepivé těsto.
2
Vytvořte z něj váleček nebo vyválejte plát; váleček nakrájejte na kousky odpovídající použitému ovoci, plát těsta nakrájejte na čtverce.
3
Do kousků těsta zabalte ovoce (my jsme si vybrali borůvky).
4
Knedlíky obalte ještě v krupici, vhoďte je do vroucí vody, počkejte, až vyplavou na hladinu, a pak je ještě cca 1,5 minuty (podle velikosti) provařte.
5
Podávejte posypané a omaštěné.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!(21 receptů)
- Ovocné knedlíky: 15 ověřených receptů(15 receptů)
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů)
- Fialové mlsání – ty nejlepší borůvkové dezerty(35 receptů)
- Krupicová kaše a 30 dalších dokonalých sladkých jídel(32 receptů)
Komentáře
Anonym
14.01.2016 12:55
No, příprava je možná
No, příprava je možná supersnadná ale bylo by dobré napsat alespoň přibližné množství té krupičky.
Martina Zajícová
14.01.2016 13:08
Bohužel, to množství je hodně
Bohužel, to množství je hodně závislé na tom, jaký tvaroh použijete... Přidávala bych po troškách až do kýžené konzistence těsta... Nemělo by být mazlavé, ale zároveň rozhodně ne drobivé.
Miroslav Cipín
11.05.2016 12:53
Na uvedené množství surovin,
Na uvedené množství surovin, ( bez přidaného žloutku ) jsem dal 160 g krupičky. Těsto mělo skvělou konzistenci.