Knedlíky od čtenářky Jitky Brandejské jsme vybrali pro jejich supersnadnou přípravu. „Můžete je podávat posypané mákem, tvrdým tvarohem, osmaženou strouhankou či skořicovým cukrem – osobním preferencím se meze nekladou,“ radí autorka receptu.
Suroviny
tvaroh
1
kostka
ne ve vaničce
vejce
1
ks
můžete přidat žloutek navíc
krupička dětská
dle potřeby
sůl
1
špetka
krupicový cukr
1
PL
ovoce
dle sezony – meruňky, jahody, švestky, borůvky nebo rybíz (ten je vhodné smíchat s trochou cukru)
Na posypání a omaštění
mák mletý
Postup
1
Smíchejte vejce s tvarohem, cukrem a solí, ke směsi sypte krupičku tak dlouho, až získáte nelepivé těsto.
2
Vytvořte z něj váleček nebo vyválejte plát; váleček nakrájejte na kousky odpovídající použitému ovoci, plát těsta nakrájejte na čtverce.
3
Do kousků těsta zabalte ovoce (my jsme si vybrali borůvky).
4
Knedlíky obalte ještě v krupici, vhoďte je do vroucí vody, počkejte, až vyplavou na hladinu, a pak je ještě cca 1,5 minuty (podle velikosti) provařte.
5
Podávejte posypané a omaštěné.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Fialové mlsání aneb Ty nejlepší borůvkové dezerty. Ochutnejte cheesecake s bílou čokoládou, zapečenou kaši a další (35 receptů)
- Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!(21 receptů)
- Ovocné knedlíky: 15 ověřených receptů(15 receptů)
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů)
- Krupicová kaše a 30 dalších dokonalých sladkých jídel(32 receptů)
Komentáře
Na uvedené množství surovin, ( bez přidaného žloutku ) jsem dal 160 g krupičky. Těsto mělo skvělou konzistenci.
No, příprava je možná supersnadná ale bylo by dobré napsat alespoň přibližné množství té krupičky.
Bohužel, to množství je hodně závislé na tom, jaký tvaroh použijete... Přidávala bych po troškách až do kýžené konzistence těsta... Nemělo by být mazlavé, ale zároveň rozhodně ne drobivé.