Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brazilské kokosové kuře
Brazilské kokosové kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brazilské kokosové kuře

4.3/5 Počet hodnocení: 18
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1359 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 81 g
Tuky 53 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brazilské kokosové kuře je aromatické a nesmírně chutné. Kousky kuřecího masa jsou křehké a šťavnaté, krémová omáčka z kokosového mléka je svěží, ale díky zázvoru, chilli papričce a čerstvému česneku i příjemně pikantní. Jako přílohu doporučujeme rýži.

Suroviny

římský kmín 1 ČL
kajenský pepř 1 ČL
koriandr mletý 1 ČL
česnek sušený ½ ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý + na dochucení
sůl 1 ČL
+ na dochucení
bez kosti a kůže
olivový olej 3 PL
nakrájená nadrobno
zelená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno, nebo paprička jalapeño, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nadrobno nakrájený
česnek 3 stroužky
drcené
nakrájená na kostičky
1 konzerva
koriandr čerstvý 1 hrst
nakrájený, nebo hladkolistá petrželka, nakrájená

Postup

1

V míse promíchejte koření a 1 lžičku mořské soli. Vložte kuřecí maso, obalte je ve vzniklé kořenicí směsi a vmasírujte ji do něj ze všech stran.

2

Do velké hlubší pánve vlijte 2 lžíce oleje a na středním ohni ho rozehřejte. Vložte kuře a opékejte je z jedné strany 6–8 minut, pak obraťte a opékejte dalších 6–8 minut, aby bylo pěkně dozlatova a propečené. Maso přeneste na talíř a zakryjte alobalem.
 

3

Do pánve vlijte zbývající olej a rozehřejte ho. Vsypte cibuli, chilli papričku, zázvor, česnek a opékejte, aby cibule změkla a zesklovatěla, trvá to asi 5 minut. Přidejte rajčata, citronovou šťávu a trošku soli a pepře. Vařte 5 minut, aby rajčata změkla. Potom vmíchejte kokosové mléko a zvolna dalších 5 minut vařte, aby omáčka zhoustla.

4

Pak do pánve vraťte kuřecí maso a přidejte i šťávu, kterou případně pustilo. Zmírněte oheň a vařte ještě 5 minut. Ozdobte koriandrem či petrželkou a podávejte. Před podáváním můžete maso nakrájet na plátky. Jako příloha se hodí například rýže nebo bílé pečivo.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...