Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brazilské kokosové kuře
Brazilské kokosové kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brazilské kokosové kuře

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1359 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 81 g
Tuky 53 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brazilské kokosové kuře je aromatické a nesmírně chutné. Kousky kuřecího masa jsou křehké a šťavnaté, krémová omáčka z kokosového mléka je svěží, ale díky zázvoru, chilli papričce a čerstvému česneku i příjemně pikantní. Jako přílohu doporučujeme rýži.

Suroviny

římský kmín 1 ČL
kajenský pepř 1 ČL
koriandr mletý 1 ČL
česnek sušený ½ ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý + na dochucení
sůl 1 ČL
+ na dochucení
bez kosti a kůže
olivový olej 3 PL
nakrájená nadrobno
zelená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno, nebo paprička jalapeño, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nadrobno nakrájený
česnek 3 stroužky
drcené
nakrájená na kostičky
1 konzerva
koriandr čerstvý 1 hrst
nakrájený, nebo hladkolistá petrželka, nakrájená

Postup

1

V míse promíchejte koření a 1 lžičku mořské soli. Vložte kuřecí maso, obalte je ve vzniklé kořenicí směsi a vmasírujte ji do něj ze všech stran.

2

Do velké hlubší pánve vlijte 2 lžíce oleje a na středním ohni ho rozehřejte. Vložte kuře a opékejte je z jedné strany 6–8 minut, pak obraťte a opékejte dalších 6–8 minut, aby bylo pěkně dozlatova a propečené. Maso přeneste na talíř a zakryjte alobalem.
 

3

Do pánve vlijte zbývající olej a rozehřejte ho. Vsypte cibuli, chilli papričku, zázvor, česnek a opékejte, aby cibule změkla a zesklovatěla, trvá to asi 5 minut. Přidejte rajčata, citronovou šťávu a trošku soli a pepře. Vařte 5 minut, aby rajčata změkla. Potom vmíchejte kokosové mléko a zvolna dalších 5 minut vařte, aby omáčka zhoustla.

4

Pak do pánve vraťte kuřecí maso a přidejte i šťávu, kterou případně pustilo. Zmírněte oheň a vařte ještě 5 minut. Ozdobte koriandrem či petrželkou a podávejte. Před podáváním můžete maso nakrájet na plátky. Jako příloha se hodí například rýže nebo bílé pečivo.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč