Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žemlovka z croissantu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6132 kcal
Bílkoviny 218 g
Sacharidy 592 g
Tuky 311 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní snídaně i efektní dezert - s touhle žemlovkou zkrátka vždycky uděláte dojem! A je to skvělý způsob, jak zužitovat croissanty, které jste nestihli sníst.

Související recepty

Suroviny

nejlépe starší
na vymazání formy
vejce 4 ks
vyškrábnutá dřeň
džem 1 sklenka
z lesního ovoce
ovoce
čerstvé, k podávání
na posypání
Na tvarohovou náplň
měkký, tučný
lze nahradit 1 lžící vanilkového pudinku či kukuřičného škrobu
nebo podle chuti

Postup

1

Croissanty podélně rozkrojte na 3–4 plátky a ty potom narovnejte do řad do zapékací mísy o rozměrech 25 x 35 cm důkladně vymazané máslem.

2

Vejce prošlehejte s cukrem, vanilkovou dření a smetanou. Šlehejte, dokud se směs dokonale nespojí.

3

Připravte tvarohovou náplň. Tvaroh prošlehejte se smetanou, žloutky (nebo vanilkovým pudinkem či škrobem), cukrem a citronovou šťávou dohladka.

4

Pomocí lžíce naneste místy mezi řady croissantových plátků džem. Místa, kde není džem, vyplňte tvarohem (můžete použít lžíci nebo cukrářský sáček s širší kulatou špičkou). Potom všechno rovnoměrně po částech přelijte vaječnou směsí. Vždy počkejte, až se předchozí dávka vstřebá, a pak pokračujte. Zapékací mísu zabalte do potravinářské fólie a uložte na chvilku do lednice, aby se vaječná směs vstřebala do croissantů (takto si žemlovku můžete připravit i večer na ráno k snídani).

5

Troubu vyhřejte na 180°C. Žemlovku pečte na střední příčce 45 minut, dokud není povrch zlatavý. Podávejte ji nejlépe teplou, s čerstvým ovocem a poprášenou moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...