0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žemlovka z croissantu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6132 kcal
Bílkoviny 218 g
Sacharidy 592 g
Tuky 311 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní snídaně i efektní dezert - s touhle žemlovkou zkrátka vždycky uděláte dojem! A je to skvělý způsob, jak zužitovat croissanty, které jste nestihli sníst.

Suroviny

croissant 8 ks
nejlépe starší
máslo
na vymazání formy
vejce 4 ks
krupicový cukr hrnku
vanilkový lusk ½ ks
vyškrábnutá dřeň
džem 1 sklenka
z lesního ovoce
ovoce
čerstvé, k podávání
moučkový cukr
na posypání
Na tvarohovou náplň
měkký, tučný
žloutek 2 ks
lze nahradit 1 lžící vanilkového pudinku či kukuřičného škrobu
moučkový cukr ½ hrnku
nebo podle chuti
citronová šťáva 1 PL

1 Croissanty podélně rozkrojte na 3–4 plátky a ty potom narovnejte do řad do zapékací mísy o rozměrech 25 x 35 cm důkladně vymazané máslem.

2 Vejce prošlehejte s cukrem, vanilkovou dření a smetanou. Šlehejte, dokud se směs dokonale nespojí.

3 Připravte tvarohovou náplň. Tvaroh prošlehejte se smetanou, žloutky (nebo vanilkovým pudinkem či škrobem), cukrem a citronovou šťávou dohladka.

4 Pomocí lžíce naneste místy mezi řady croissantových plátků džem. Místa, kde není džem, vyplňte tvarohem (můžete použít lžíci nebo cukrářský sáček s širší kulatou špičkou). Potom všechno rovnoměrně po částech přelijte vaječnou směsí. Vždy počkejte, až se předchozí dávka vstřebá, a pak pokračujte. Zapékací mísu zabalte do potravinářské fólie a uložte na chvilku do lednice, aby se vaječná směs vstřebala do croissantů (takto si žemlovku můžete připravit i večer na ráno k snídani).

5 Troubu vyhřejte na 180°C. Žemlovku pečte na střední příčce 45 minut, dokud není povrch zlatavý. Podávejte ji nejlépe teplou, s čerstvým ovocem a poprášenou moučkovým cukrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč