Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brokolicový krém

Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 51
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 925 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 98 g
Tuky 41 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základní brokolicový krém připravíte doslova za pár minut. Jde o jednoduchou zdravou polévku, kterou připravíte opravdu během pár okamžiků. Podávat ji můžete jen tak, s krutony nebo s opečeným pečive a ozdobenou lžící zakysané smetany a nasucho opraženými dýňovými semínky. 

Suroviny

česnek 2 stroužky
vývar 1,2 l
nebo podle potřeby
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Očistíme brokolici, omyjeme a rozdělíme ji na růžičky. Košťály oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Štroužky česneku oloupeme a nasekáme. 

3

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm česnek s nakrájenými brokolicovými košťály. 

4

Poté přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni cca 5 minut.

5

Přidáme růžičky brokolice a vaříme 10 minut.

6

Poté brokolici spolu s vývarem rozmixujeme.

7

Za stálého míchání přidáme smetanu a osolíme, opepříme a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.

Ilustrační foto: Pexels.com

Doporučujeme recept s videem

Zapečená brokolice

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...