0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Hodnocení receptu
3.8/5 Počet hodnocení: 36
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 925 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 98 g
Tuky 41 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý brokolicový krém připravíte doslova za pár minut. Jde o polévku, kde schováte opravdu velkou spoustu téro zdravé zeleniny. Pokud máte chuť experimentovat, můžete příště připravit také tyto alternativy: 

 

Suroviny

máslo 10 g
vývar
česnek 2
sůl
pepř

Postup

1

V první řadě si připravíme klasický vývar.

2

Očistíme brokolici omyjeme a rozdělíme ji na růžičky. Košťály oloupeme a nakrájíme na plátky.

3

Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály. Poté přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni cca 5 minut.

4

Přidáme růžičky brokolice a vaříme 10 minut. Poté brokolici spolu s vývarem rozmixujeme.

5

Za stálého míchání přidáme smetanu a dochutíme dle chuti solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...