0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Buchta s karamelovo-ořechovou glazurou

Buchta s karamelovo-ořechovou glazurou

3.2 / 5. Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 buchtu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9023 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 981 g
Tuky 511 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klára karamel lije přímo do těsta, ale naše foodstylistka Milka jím pro lepší efekt buchtu přelila.

Suroviny

NA TĚSTO
vejce 3 ks
velká
krupicový cukr 300 g
rostlinný olej 150 ml
6 tobolek
zelený kardamom zbavených slupky a nadrcených
mouka pšeničná celozrnná hladká 400 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
mléko 280 ml
citronová kůra 1 ČL
strouhané
rum 1 PL
tuzemák
NA GLAZURU
krupicový cukr 300 g
voda 100 ml
máslo 150 g
vlašské ořechy 300 g

1 Vejce prošlehejte s cukrem, poté vmíchejte olej, kardamom, mouku, kypřicí prášek do pečiva, mléko, citronovou kůru a rum. Těsto vlijte do pekáčku o rozměru 39 x 26 cm vyloženého pečicím papírem nebo vymazaného olejem a vysypaného moukou.

2 Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte zhruba 30–40 minut, dokud není buchta hotová i uvnitř. Vyjměte a nechte zchladnout.

Cukr vsypte do širšího hrnce nebo pánve a nechte na mírném plameni zkaramelizovat, poté přilijte 100ml vody a počkejte, až se karamel ve vodě rozpustí. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo. Vmíchejte ořechy a karamelem přelijte buchtu.

Recept je převzatý z knihy Domácí pekař.
Autorka: Klára Hadašová

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit