Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Buchta s karamelovo-ořechovou glazurou

Klára karamel lije přímo do těsta, ale naše foodstylistka Milka jím pro lepší efekt buchtu přelila.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 buchtu
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč

Ingredience

    NA TĚSTO

    • 3 velká vejce
    • 300 g krupicového cukru
    • 150 ml rostlinného oleje
    • 6 tobolek zeleného kardamomu, zbavených slupky a nadrcených
    • 400 g hladké pšeničné celozrnné mouky
    • 1 kypřicí prášek do pečiva
    • 280 ml mléka
    • 1 lžička strouhané citronové kůry
    • 1 lžíce rumu tuzemáku

    NA GLAZURU

    • 300 g krupicového cukru
    • 100 ml vody
    • 150 g másla
    • 300 g vlašských ořechů

Příprava jídla

1 Vejce prošlehejte s cukrem, poté vmíchejte olej, kardamom, mouku, kypřicí prášek do pečiva, mléko, citronovou kůru a rum. Těsto vlijte do pekáčku o rozměru 39 x 26 cm vyloženého pečicím papírem nebo vymazaného olejem a vysypaného moukou.

2 Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte zhruba 30–40 minut, dokud není buchta hotová i uvnitř. Vyjměte a nechte zchladnout.

Cukr vsypte do širšího hrnce nebo pánve a nechte na mírném plameni zkaramelizovat, poté přilijte 100ml vody a počkejte, až se karamel ve vodě rozpustí. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo. Vmíchejte ořechy a karamelem přelijte buchtu.

Recept je převzatý z knihy Domácí pekař.
Autorka: Klára Hadašová
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linecká bábovka s ořechovou náplní

Dýňový koláč

Olejové koláče

Cuketová buchta s polevou

Přidat komentář