
Buchta s karamelovo-ořechovou glazurou
Klára karamel lije přímo do těsta, ale naše foodstylistka Milka jím pro lepší efekt buchtu přelila.
Ingredience
- 3 velká vejce
- 300 g krupicového cukru
- 150 ml rostlinného oleje
- 6 tobolek zeleného kardamomu, zbavených slupky a nadrcených
- 400 g hladké pšeničné celozrnné mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 280 ml mléka
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 1 lžíce rumu tuzemáku
- 300 g krupicového cukru
- 100 ml vody
- 150 g másla
- 300 g vlašských ořechů
NA TĚSTO
NA GLAZURU
Příprava jídla
1 Vejce prošlehejte s cukrem, poté vmíchejte olej, kardamom, mouku, kypřicí prášek do pečiva, mléko, citronovou kůru a rum. Těsto vlijte do pekáčku o rozměru 39 x 26 cm vyloženého pečicím papírem nebo vymazaného olejem a vysypaného moukou.
2 Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte zhruba 30–40 minut, dokud není buchta hotová i uvnitř. Vyjměte a nechte zchladnout.
3 Cukr vsypte do širšího hrnce nebo pánve a nechte na mírném plameni zkaramelizovat, poté přilijte 100ml vody a počkejte, až se karamel ve vodě rozpustí. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo. Vmíchejte ořechy a karamelem přelijte buchtu.
Autorka: Klára Hadašová
Přidat komentář