Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Buchta s karamelovo-ořechovou glazurou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 40
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 buchtu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9040 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 981 g
Tuky 513 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klára karamel lije přímo do těsta, ale naše foodstylistka Milka jím pro lepší efekt buchtu přelila.

Suroviny

NA TĚSTO
vejce 3 ks
velká
rostlinný olej 150 ml
kardamom 6 tobolek
zbavených slupky a nadrcených
mouka pšeničná celozrnná hladká 400 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
mléko 280 ml
strouhané
rum 1 PL
tuzemák
NA GLAZURU
voda 100 ml
máslo 150 g

Postup

1

Vejce prošlehejte s cukrem, poté vmíchejte olej, kardamom, mouku, kypřicí prášek do pečiva, mléko, citronovou kůru a rum. Těsto vlijte do pekáčku o rozměru 39 x 26 cm vyloženého pečicím papírem nebo vymazaného olejem a vysypaného moukou.

2

Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte zhruba 30–40 minut, dokud není buchta hotová i uvnitř. Vyjměte a nechte zchladnout.

3

Cukr vsypte do širšího hrnce nebo pánve a nechte na mírném plameni zkaramelizovat, poté přilijte 100ml vody a počkejte, až se karamel ve vodě rozpustí. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo. Vmíchejte ořechy a karamelem přelijte buchtu.

Recept je převzatý z knihy Domácí pekař.
Autorka: Klára Hadašová

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín