Klára karamel lije přímo do těsta, ale naše foodstylistka Milka jím pro lepší efekt buchtu přelila.
Suroviny
Postup
Vejce prošlehejte s cukrem, poté vmíchejte olej, kardamom, mouku, kypřicí prášek do pečiva, mléko, citronovou kůru a rum. Těsto vlijte do pekáčku o rozměru 39 x 26 cm vyloženého pečicím papírem nebo vymazaného olejem a vysypaného moukou.
Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte zhruba 30–40 minut, dokud není buchta hotová i uvnitř. Vyjměte a nechte zchladnout.
Cukr vsypte do širšího hrnce nebo pánve a nechte na mírném plameni zkaramelizovat, poté přilijte 100ml vody a počkejte, až se karamel ve vodě rozpustí. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo. Vmíchejte ořechy a karamelem přelijte buchtu.
Recept je převzatý z knihy Domácí pekař.Autorka: Klára Hadašová
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů )