Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mungo burgery
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2447 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 270 g
Tuky 101 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Burgery a polévky jsou chutnější z naklíčených než z nenaklíčených luštěnin.

Suroviny

gouda 200 g
nebo ementál, čedar, strouhaný či na plátky
s vykrojeným středem a na příčně na kruhové plátky a zakapané citronovou šťáva
výhonky červené řepy
nebo jiné na ozdobu
Na burgery
baby
sůl 1 ČL
dle chuti
najemno
střední, vařené, rozšťouchané či nastrouhaná
rajčatová passata - pyré 1 PL
římský kmín 1 ČL
mletý
garam masala 1 ČL
1 ČL
amčura viz Tipy & triky
namočený a vyždímaný
vejce 1 ks
olej
na opékání

Postup

1

Výhonky propláchněte a poduste v rendlíku se zhruba 60 ml vody a čtvrtkou lžičky soli do změknutí. Pak je sejměte z ohně a dejte stranou.

2

Na lžíci másla opečte cibuli do světle růžova. Přisypte slité výhonky a ještě minutu míchejte. Sejměte z ohně a přidejte brambory, pyré, římský kmín, garam masálu, amčur, chléb, vejce a sůl. Směs důkladně promíchejte.

3

Rozdělte na šest částí, vytvarujte karbanátky a na troše oleje je opečte z obou stran tak, aby byly zlatohnědé a prohřáté. Při opékání z druhé strany je můžete ke konci rovnou posypat strouhaným sýrem (nebo poklást plátky), aby se trochu roztekl. Pokud to neuděláte teď, položte sýr na burgery hned po dopečení. Mezitím opečte rozpůlené žemle do světle hněda.

4

Na opečené žemle dejte karbanátky, poklaďte jablky, ozdobte výhonky, přiklopte a zatepla jezte.

TIPY & TRIKY
Amčur je kyselý prášek ze sušených nezralých plodů manga. Koupit ho můžete třeba na www.omcentrum.cz anebo v pražském obchodě s kořením v Haškově ulici, kde mají i sušené kari listy. V našem receptu lze amčur nahradit cca dvěma lžičkami citronové šťávy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín