0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí burger

Kuřecí burger
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí burger

4.5/5 Počet hodnocení: 20
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2289 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 232 g
Tuky 76 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle burgry jsou pro děti. Aby nadchly i dospělé, servírujte je s chilli omáčkou.

Suroviny

nebo jemně nasekané
strouhanka 50 g
čerstvě namletá
vejce 1 ks
cibule 1 ks
jemně nasekaná
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě namletý
slunečnicový olej 20 ml
housky 4 ks
bílá, posypaná sezamovými semínky, měkká, hodící se na burgery
ledový salát 4 listy
oloupané, na kolečka
kečup
k podávání

Postup

1

Kuřecí maso, strouhanku, vajíčko, cibuli, sůl a pepř dejte do mísy a dobře prohněťte. Vzniklou hmotu rozdělte na čtyři díly a z každého vytvarujte placičku.

2

Na středním plameni rozehřejte středně velkou pánev, vlijte olej a postupně na něm osmahněte kuřecí placičky, tři až čtyři minuty po každé straně.

3

Žemle rozkrojte a naplňte je: dospod položte list ledového salátu, pak placičku, navrch avokádo, přikryjte houskou a ozdobte větším párátkem. Podávejte s kečupem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč