Kuřecí burger

Kuřecí burger

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2340 kcal
Bílkoviny 116 g
Cukr 238 g
Tuky 76 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tyhle burgry jsou pro děti. Aby nadchly i dospělé, servírujte je s chilli omáčkou.

Suroviny

kuře 300 g
namleté / jemně nasekané
strouhanka 50 g
čerstvě namletá
vejce 1 ks
cibule 1 ks
jemně nasekaná
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě namletý
slunečnicový olej 20 ml
housky 4 ks
bílá, posypaná sezamovými semínky, měkká, hodící se na burgery
ledový salát 4 ks
listy
avokádo 1 ks
oloupané, na kolečka
kečup
k podávání

Kuřecí maso, strouhanku, vajíčko, cibuli, sůl a pepř dejte do mísy a dobře prohněťte. Vzniklou hmotu rozdělte na čtyři díly a z každého vytvarujte placičku.

Na středním plameni rozehřejte středně velkou pánev, vlijte olej a postupně na něm osmahněte kuřecí placičky, tři až čtyři minuty po každé straně.

Žemle rozkrojte a naplňte je: dospod položte list ledového salátu, pak placičku, navrch avokádo, přikryjte houskou a ozdobte větším párátkem. Podávejte s kečupem.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit