Hamburger z mletého kuřecího masa je skvělou volbou jako pohoštění na party, ale také společnou večeři, u které není třeba příliš dodržovat zásady správného stolování. Tyto kuřecí hamburgery jsou spíše pro děti. Aby nadchly i dospělé, servírujte je s chilli omáčkou.
Suroviny
mleté kuřecí maso
300
g
nebo jemně nasekané
strouhanka
50
g
čerstvě namletá
vejce
1
ks
cibule
1
ks
jemně nasekaná
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě namletý
slunečnicový olej
20
ml
housky
4
ks
bílá, posypaná sezamovými semínky, měkká, hodící se na burgery
ledový salát
4
listy
avokádo
1
ks
oloupané, na kolečka
k podávání
Postup
1
Mleté kuřecí maso, strouhanku, vajíčko, cibuli, sůl a pepř dejte do mísy a dobře prohněťte. Vzniklou hmotu rozdělte na čtyři díly a z každého vytvarujte placičku.
2
Na středním plameni rozehřejte středně velkou pánev, vlijte olej a postupně na něm osmahněte kuřecí placičky, tři až čtyři minuty po každé straně.
3
Žemle rozkrojte a naplňte je: dospod položte list ledového salátu, pak placičku, navrch avokádo, přikryjte houskou a ozdobte větším párátkem. Podávejte s kečupem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší masové burgery 21x jinak(21 receptů )