Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1578 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 200 g
Tuky 46 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 3 ks
200 ml
plnotučné mléko
kypřicí prášek do pečiva 2
mouka špaldová celozrnná hladká 230 g
jahody 100 g
či jiné ovoce
příp. jiné ovoce

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

Všechny ingredience si promícháme v hladké těsto, které přemístíme do silikonové formy na bábovku (pokud použijeme keramickou, musíme počítat s tukem na vymazání a moukou na vysypání).

3

Dáme do trouby pečeme při 170-180 °C (záleží na tom, jakou máme troubu) po dobu 30 - 40 minut.

Tip: Pridala bych tam med a rozinky, neco sladkeho. Samotna babovka ma dobrou konzistenci, ale neni vubec sladka. Primerene promichat mouku s kypricim praskem, protoze mi vyskocil nepravidelne. Ovoce rozhodne pridavat az je testo ve forme, protoze bylo nerovnomerne.

Autor: Petra Varecka

Apetit magazín