Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

vejce 3 ks
200 ml
plnotučné mléko
jogurt bílý 100 g
kypřicí prášek do pečiva 2
mouka špaldová celozrnná hladká 230 g
chia semínka 1 PL
jahody 100 g
či jiné ovoce
med
rozinky
příp. jiné ovoce

Postup přípravy

    Troubu předehřejeme na 180 °C.
    Všechny ingredience si promícháme v hladké těsto, které přemístíme do silikonové formy na bábovku (pokud použijeme keramickou, musíme počítat s tukem na vymazání a moukou na vysypání).
    Dáme do trouby pečeme při 170-180 °C (záleží na tom, jakou máme troubu) po dobu 30 - 40 minut.

Moje komentare:

Pridala bych tam med a rozinky, neco sladkeho. Samotna babovka ma dobrou konzistenci, ale neni vubec sladka. Primerene promichat mouku s kypricim praskem, protoze mi vyskocil nepravidelne. Ovoce rozhodne pridavat az je testo ve forme, protoze bylo nerovnomerne.

Pekla jsem na 180 cca 30 minut.

Autor: Petra Varecka

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit