Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čevabčiči se zeleninovou rýží
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2767 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 296 g
Tuky 102 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemůžete zapomenout na balkánskou klasiku, kterou jste ochutnali na dovolené? Právě jste našli recept na to nejlepší čevabčiči se zeleninovou rýží.

Suroviny

Na čevabčiči
česnek 2 stroužky
petrželka 1 svazek
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
sůl 1 ČL
pepř 1 špetka
čerstvě mletý
Na zeleninovou rýži
olivový olej
na opékání
hrášek 100 g
cca 200 g
rýže dlouhozrnná 250 g
rajčatová pasta 2 PL
dvakrát zahuštěný rajčatový protlak
cukr ½ ČL
vývar zeleninový 200 ml
ajvar 3 PL
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
čerstvě mletý

Postup

1

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petrželku omyjte, osušte a nasekejte. Hrách rozmrazte. Papriky omyjte, osušte, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.

2

Na čevapčiči dejte mleté maso do velké mísy s polovinou cibule a česneku. Osolte, přidejte mletou papriku a pepř, 5 minut intenzivně hněťte a vmíchejte polovinu petrželky. Z mletého masa vytvarujte vlhkýma rukama 12 válečků čevapčiči (každý o rozměrech asi 3 x 10 cm) a dejte je stranou.

3

Na rýži osmahněte na pánvi na olivovém oleji 2–3 minuty papriky nakrájené na kostičky a zbývající cibuli a česnek. Přidejte rýži, mletou papriku, rajčatový protlak a cukr, 1 minutu restujte a podlijte červeným vínem. Vmíchejte nakrájená rajčata a zeleninový vývar a vařte na mírném ohni přibližně 20 minut.

4

Čevapčiči opékejte ve dvou fázích na pánvi na oleji 5–10 minut dozlatova ze všech stran. Do rýže vmíchejte ajvar, hrášek a zbylou petrželku. Znovu prohřejte, osolte a opepřete a podávejte s čevapčiči - podle potřeby s ajvarem a cibulí.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li ochutnat mleté maso předtím, než začnete tvarovat válečky, odeberte malý kousek a opečte ho na pánvi. Ochutnejte a případně dochuťte. 

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč