Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíčky se sardelkovým máslem

Chlebíčky se sardelkovým máslem

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Por 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3426 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 378 g
Tuky 147 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jste ještě nezkoušeli sardelkové máslo, je čas to napravit! Ale pozor, je prudce návykové... 

Suroviny

máslo 150 g
o pokojové teplotě
ančovičky (konzerva) 1
okapané, nakrájené nadrobno
pažitka
nadrobno nakrájená, podle chuti
nadrobno nakrájený, podle chuti
petrželka
hladkolistá, čerstvá, nasekaná, podle chuti
chleba 6 plátek
podle velikosti, světlý (např.ciabatta, bageta, campagnolo…)
ředkvičky 1 svazek
na tenká kolečka, pěkné mladé lístky můžete použít na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý barevný pepř

Postup

1

V misce zlehka utřete máslo se sardelkami, pak vmíchejte nakrájené bylinky (cca rovnou lžíci od každého druhu).

2

Ochuceným máslem namažte krajíčky chleba a poklaďte je ředkvičkami. Zlehka osolte a pořádně opepřete. Podle chuti posypte dalšími bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín