Pokud jste ještě nezkoušeli sardelkové máslo, je čas to napravit! Ale pozor, je prudce návykové...
Suroviny
máslo
150
g
o pokojové teplotě
sardelky
1
okapané, nakrájené nadrobno
pažitka
nadrobno nakrájená, podle chuti
kopr
nadrobno nakrájený, podle chuti
petrželka
hladkolistá, čerstvá, nasekaná, podle chuti
chleba
6
plátek
podle velikosti, světlý (např.ciabatta, bageta, campagnolo…)
ředkvičky
1
svazek
na tenká kolečka, pěkné mladé lístky můžete použít na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý barevný pepř
1 V misce zlehka utřete máslo se sardelkami, pak vmíchejte nakrájené bylinky (cca rovnou lžíci od každého druhu).
2 Ochuceným máslem namažte krajíčky chleba a poklaďte je ředkvičkami. Zlehka osolte a pořádně opepřete. Podle chuti posypte dalšími bylinkami.