Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebíčky se sardelkovým máslem

Pokud jste ještě nezkoušeli sardelkové máslo, je čas to napravit! Ale pozor, je prudce návykové... 

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Por 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Pomazánka

Ingredience

    • 150 g másla o pokojové teplotě
    • 1 malá konzerva sardelových řezů, okapaných a nakrájených nadrobno
    • nadrobno nakrájená pažitka podle chuti
    • nadrobno nakrájený citronový tymián podle chuti
    • nadrobno nakrájený kopr podle chuti
    • nadrobno nakrájená petrželka podle chuti
    • 6–12 plátků (podle velikosti) dobrého světlého chleba (ciabatty, bagety, italského vesnického – campagnolo)
    • 1 svazek ředkviček, na tenká kolečka (pěkné mladé lístky můžete také použít na ozdobení)
    • mořská sůl a čerstvě mletý barevný pepř

Příprava jídla

1 V misce zlehka utřete máslo se sardelkami, pak vmíchejte nakrájené bylinky (cca rovnou lžíci od každého druhu).

2 Ochuceným máslem namažte krajíčky chleba a poklaďte je ředkvičkami. Zlehka osolte a pořádně opepřete. Podle chuti posypte dalšími bylinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřové maso s fazolemi

Fazolová polévka 2v1

Vegeburgery s černým sezamem & wasabi jogurtem

Koláč s mandlovým korpusem a višňovým džemem

Svačiny a svačinky

Přidat komentář