Pokud jste ještě nezkoušeli sardelkové máslo, je čas to napravit! Ale pozor, je prudce návykové...
Suroviny
máslo
150
g
o pokojové teplotě
ančovičky (konzerva)
1
okapané, nakrájené nadrobno
pažitka
nadrobno nakrájená, podle chuti
nadrobno nakrájený, podle chuti
petrželka
hladkolistá, čerstvá, nasekaná, podle chuti
chleba
6
plátek
podle velikosti, světlý (např.ciabatta, bageta, campagnolo…)
ředkvičky
1
svazek
na tenká kolečka, pěkné mladé lístky můžete použít na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý barevný pepř
1 V misce zlehka utřete máslo se sardelkami, pak vmíchejte nakrájené bylinky (cca rovnou lžíci od každého druhu).
2 Ochuceným máslem namažte krajíčky chleba a poklaďte je ředkvičkami. Zlehka osolte a pořádně opepřete. Podle chuti posypte dalšími bylinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů)
- To nejlepší občerstvení pro koledníky. Vyberte si z víc než 45 receptů(45 receptů)
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů)
- Svačiny a svačinky(43 receptů)