Chlebíčky se sardelkovým máslem

Chlebíčky se sardelkovým máslem

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Por 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3435 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 378 g
Tuky 149 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jste ještě nezkoušeli sardelkové máslo, je čas to napravit! Ale pozor, je prudce návykové... 

Suroviny

máslo 150 g
o pokojové teplotě
sardelky 1
okapané, nakrájené nadrobno
pažitka
nadrobno nakrájená, podle chuti
kopr
nadrobno nakrájený, podle chuti
petrželka
hladkolistá, čerstvá, nasekaná, podle chuti
chleba 6 plátek
podle velikosti, světlý (např.ciabatta, bageta, campagnolo…)
ředkvičky 1 svazek
na tenká kolečka, pěkné mladé lístky můžete použít na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý barevný pepř

1 V misce zlehka utřete máslo se sardelkami, pak vmíchejte nakrájené bylinky (cca rovnou lžíci od každého druhu).

2 Ochuceným máslem namažte krajíčky chleba a poklaďte je ředkvičkami. Zlehka osolte a pořádně opepřete. Podle chuti posypte dalšími bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit