Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3575 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 385 g
Tuky 148 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 100 g
sýr 300 g
Cantal
chleba 500 g
tmavý žitný, bez tmavé kůrky
sůl
pepř
vývar 1 l
kuřecí, hovězí, lze nahradit vodou

Postup

1

Příprava složek

  • Oloupeme a na jemno nakrájíme cibuli.
  • Oloupeme a rozdrtíme stroužky česneku.
  • Nakrájíme chleba na plátky a tvrdý starý sýr nastrouháme nebo měkký nakrájíme na tenké plátky.
2

Příprava

  • V kastrolu rozpustíme máslo a osmahneme cibuli a česnek.
  • Když zesklovatí, osolíme, můžeme lehce zaprášit a dobře promíchat, zalijeme vínem a vodou nebo vývarem.
  • Přikryjeme a vaříme na mírném ohni 20 minut.
  • Do polévkové mísy položíme vrstvu chleba, pokryjeme sýrem, opepříme několika otáčkami mlýnku a postup opakujeme, dokud není mísa plná.
  • Zalijte obsahem kastrolu a dáme do troubu s grilem zapéci asi na 10-15 minut.
  • Lžíce by měla v polévce stát.
Autor: dedek

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...