Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1163 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 115 g
Tuky 49 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá zimní večeře. Cibule plněné sýrem, provoněné bylinkami a česnekem.

Suroviny

velké, lze nahradit 6-8 středními, oloupané
nahrubo nasekaná
nastrouhaný
bez pecek, rozpůlené
nakládané, pečené, okapané, nasekané
česnek 1 stroužek
prolisovaný
čerstvé, nastrouhané
housky 1 ks
lze nahradit strouhankou
tymián
lístky, čerstvý, lze nahradit 1 lžičkou sušeného
sůl
pepř

Postup

1

1 Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cibule podélně rozpulte, aby vznikly dvě stejné polokoule. Po čtyřech kouscích je pak čtyři minuty vařte v mikrovlnné troubě na vysoký výkon nebo v osolené vodě, doměkka. Z uvařených cibulí vyjměte vnitřky tak, aby vám zůstaly misky tvořené třemi vnějšími vrstvami.

2 Vnitřky cibulí zpracujte v robotu na kaši nebo je nasekejte najemno. Pak je smíchejte s mozzarellou, polovinou čedaru, rozpůlenými olivami, nasekanými paprikami, prolisovaným česnekem, strouhaným pečivem nebo sušenou strouhankou a většinou ty miánu, pořádně osolte a opepřete. Směs rozdělte do cibulových ,misek‘ a přeneste do zapékací nádoby. Posypte zbývajícím čedarem a pečte patnáct minut, aby se vše prohřálo a sýr na povrchu zezlátl. Posypte zbývajícím tymiánem a hned podávejte.

Apetit magazín