Rychlá zimní večeře. Cibule plněné sýrem, provoněné bylinkami a česnekem.
Suroviny
Postup
1 Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cibule podélně rozpulte, aby vznikly dvě stejné polokoule. Po čtyřech kouscích je pak čtyři minuty vařte v mikrovlnné troubě na vysoký výkon nebo v osolené vodě, doměkka. Z uvařených cibulí vyjměte vnitřky tak, aby vám zůstaly misky tvořené třemi vnějšími vrstvami.
2 Vnitřky cibulí zpracujte v robotu na kaši nebo je nasekejte najemno. Pak je smíchejte s mozzarellou, polovinou čedaru, rozpůlenými olivami, nasekanými paprikami, prolisovaným česnekem, strouhaným pečivem nebo sušenou strouhankou a většinou ty miánu, pořádně osolte a opepřete. Směs rozdělte do cibulových ,misek‘ a přeneste do zapékací nádoby. Posypte zbývajícím čedarem a pečte patnáct minut, aby se vše prohřálo a sýr na povrchu zezlátl. Posypte zbývajícím tymiánem a hned podávejte.