0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1163 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 115 g
Tuky 49 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá zimní večeře. Cibule plněné sýrem, provoněné bylinkami a česnekem.

Suroviny

cibule 4 ks
velké, lze nahradit 6-8 středními, oloupané
mozzarella 75 g
nahrubo nasekaná
čedar 85 g
nastrouhaný
olivy zelené 2 PL
bez pecek, rozpůlené
paprika 50 g
nakládané, pečené, okapané, nasekané
česnek 1 stroužek
prolisovaný
pečivo 50 g
čerstvé, nastrouhané
housky 1 ks
lze nahradit strouhankou
tymián
lístky, čerstvý, lze nahradit 1 lžičkou sušeného
sůl
pepř

1 Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cibule podélně rozpulte, aby vznikly dvě stejné polokoule. Po čtyřech kouscích je pak čtyři minuty vařte v mikrovlnné troubě na vysoký výkon nebo v osolené vodě, doměkka. Z uvařených cibulí vyjměte vnitřky tak, aby vám zůstaly misky tvořené třemi vnějšími vrstvami.

2 Vnitřky cibulí zpracujte v robotu na kaši nebo je nasekejte najemno. Pak je smíchejte s mozzarellou, polovinou čedaru, rozpůlenými olivami, nasekanými paprikami, prolisovaným česnekem, strouhaným pečivem nebo sušenou strouhankou a většinou ty miánu, pořádně osolte a opepřete. Směs rozdělte do cibulových ,misek‘ a přeneste do zapékací nádoby. Posypte zbývajícím čedarem a pečte patnáct minut, aby se vše prohřálo a sýr na povrchu zezlátl. Posypte zbývajícím tymiánem a hned podávejte.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit