Díky mátě je tahle příloha příjemně svěží a díky česneku má správný říz!
Suroviny
paprika barevná
1
ks
červená a žlutá
máta
1
hrst
čerstvá
česnek
2
stroužky
chilli paprička
1
ks
olivový olej extra panenský
4
PL
sůl a pepř
Postup
1
Papriky opečte ze všech stran na grilu, až se na slupce začnou tvořit hnědé puchýře. Dejte do plastového sáčku na 5-10 minut zapařit. Pak oloupejte a odstraňte semeník i se stopkou.
2
Mátu a česnek nasekejte nadrobno, dejte do misky a promíchejte s rozemnutou chilli papričkou a s olivovým olejem. Osolte a opepřete. Do této marinády naložte upečené papriky. Můžete je podávat okamžitě, ale nejlepší jsou, když se alespoň 30 minut rozleží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česnek v tradiční kuchyni: 60 ověřených receptů od nejlepší pomazánky po omáčku(60 receptů )
- 25 skvělých jídel z grilu(32 receptů )