Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované papriky s mátou & česnekem
Grilované papriky s mátou & česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované papriky s mátou & česnekem

4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 628 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 19 g
Tuky 59 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky mátě je tahle příloha příjemně svěží a díky česneku má správný říz!

Suroviny

červená a žlutá
máta 1 hrst
čerstvá
česnek 2 stroužky
olivový olej extra panenský 4 PL
sůl a pepř

Postup

1

Papriky opečte ze všech stran na grilu, až se na slupce začnou tvořit hnědé puchýře. Dejte do plastového sáčku na 5-10 minut zapařit. Pak oloupejte a odstraňte semeník i se stopkou.

2

Mátu a česnek nasekejte nadrobno, dejte do misky a promíchejte s rozemnutou chilli papričkou a s olivovým olejem. Osolte a opepřete. Do této marinády naložte upečené papriky. Můžete je podávat okamžitě, ale nejlepší jsou, když se alespoň 30 minut rozleží. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín