Grilované papriky s mátou & česnekem

Grilované papriky s mátou & česnekem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 587 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 14 g
Tuky 59 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky mátě je tahle příloha příjemně svěží a díky česneku má správný říz!

Související recepty

Salsa verde

Salsa verde neboli zelená omáčka je původně...

Suroviny

1 ks
červená a žlutá paprika
máta hrst
čerstvá
česnek 2 stroužky
chilli paprička 1 ks
malá sušená
olivový olej extra panenský 4 PL
sůl a pepř

1 Papriky opečte ze všech stran na grilu, až se na slupce začnou tvořit hnědé puchýře. Dejte do plastového sáčku na 5-10 minut zapařit. Pak oloupejte a odstraňte semeník i se stopkou.

2 Mátu a česnek nasekejte nadrobno, dejte do misky a promíchejte s rozemnutou chilli papričkou a s olivovým olejem. Osolte a opepřete. Do této marinády naložte upečené papriky. Můžete je podávat okamžitě, ale nejlepší jsou, když se alespoň 30 minut rozleží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit