0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová bábovka s rozinkami a světlým pivem

Čokoládová bábovka s rozinkami a světlým pivem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7988 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 809 g
Tuky 439 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

pivo světlé 185 ml
typu stout
voda 60 ml
káva 1 PL
instantní
rozinky 1
máslo 200 g
čokoláda 150 g
min. 60 %
mouka pšeničná hladká 250 g
jedlá soda 3
sůl 1
krupicový cukr 200 g
třtinový cukr 185 g
vejce 2 ks
zakysaná smetana 185 ml
vanilkový extrakt 1 PL
Na polevu
smetana ke šlehání 185 ml
máslo 2 PL
čokoláda 225 g
tmavá

Postup

1

Do kastrůlku dáme pivo,vodu, kávu, máslo a oprané a nadrobno nasekané rozinky. Zahříváme dokud se máslo nerozpustí - nevaříme.

2

Přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Odstavíme a necháme chladnout.

3

Do mísy prosyjeme mouku se sodou a smícháme se solí a oběma cukry.

4

V druhé míse prošleháme vejce se zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. Šleháme a postupně přidáváme pivní směs a nakonec postupně přimícháváme sypkou směs. Mícháme dokud nemáme hladké těsto.

5

Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Dáme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 40 - 50 minut - zkoušíme špejlí. Po upečení necháme ještě 15 minut ve formě a pak vyklopíme na mřížku.

6

V kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme máslo a když se rozpustí, sundáme z ohně a přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme dohladka. Necháme trochu zchladnout. Pod bábovku na mřížce dáme pečící papír a pomalu poléváme polevou. Dáme vychladnout

Autor: houjiri

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit