Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová bábovka s rozinkami a světlým pivem

Čokoládová bábovka s rozinkami a světlým pivem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7988 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 809 g
Tuky 439 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

typu stout
voda 60 ml
káva 1 PL
instantní
máslo 200 g
min. 60 %
sůl 1
třtinový cukr 185 g
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 PL
Na polevu
tmavá

Postup

1

Do kastrůlku dáme pivo,vodu, kávu, máslo a oprané a nadrobno nasekané rozinky. Zahříváme dokud se máslo nerozpustí - nevaříme.

2

Přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Odstavíme a necháme chladnout.

3

Do mísy prosyjeme mouku se sodou a smícháme se solí a oběma cukry.

4

V druhé míse prošleháme vejce se zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. Šleháme a postupně přidáváme pivní směs a nakonec postupně přimícháváme sypkou směs. Mícháme dokud nemáme hladké těsto.

5

Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Dáme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 40 - 50 minut - zkoušíme špejlí. Po upečení necháme ještě 15 minut ve formě a pak vyklopíme na mřížku.

6

V kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme máslo a když se rozpustí, sundáme z ohně a přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme dohladka. Necháme trochu zchladnout. Pod bábovku na mřížce dáme pečící papír a pomalu poléváme polevou. Dáme vychladnout

Autor: houjiri

Apetit magazín