0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová bábovka s rozinkami a světlým pivem

Čokoládová bábovka s rozinkami a světlým pivem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7988 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 809 g
Tuky 439 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

pivo světlé 185 ml
typu stout
voda 60 ml
káva 1 PL
instantní
rozinky 1
máslo 200 g
čokoláda 150 g
min. 60 %
mouka pšeničná hladká 250 g
jedlá soda 3
sůl 1
krupicový cukr 200 g
třtinový cukr 185 g
vejce 2 ks
zakysaná smetana 185 ml
vanilkový extrakt 1 PL
Na polevu
smetana ke šlehání 185 ml
máslo 2 PL
čokoláda 225 g
tmavá

Postup

1

Do kastrůlku dáme pivo,vodu, kávu, máslo a oprané a nadrobno nasekané rozinky. Zahříváme dokud se máslo nerozpustí - nevaříme.

2

Přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Odstavíme a necháme chladnout.

3

Do mísy prosyjeme mouku se sodou a smícháme se solí a oběma cukry.

4

V druhé míse prošleháme vejce se zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. Šleháme a postupně přidáváme pivní směs a nakonec postupně přimícháváme sypkou směs. Mícháme dokud nemáme hladké těsto.

5

Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Dáme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 40 - 50 minut - zkoušíme špejlí. Po upečení necháme ještě 15 minut ve formě a pak vyklopíme na mřížku.

6

V kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme máslo a když se rozpustí, sundáme z ohně a přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme dohladka. Necháme trochu zchladnout. Pod bábovku na mřížce dáme pečící papír a pomalu poléváme polevou. Dáme vychladnout

Autor: houjiri

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit