0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový dort se smetanovým krémem a karamelem

Čokoládový dort se smetanovým krémem a karamelem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4530 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 566 g
Tuky 202 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
máslo 33 g
změklé
cukr 180 g
vejce 3 ks
tmavá čokoláda 150 g
kvalitní
mouka pšeničná polohrubá 300 g
jedlá soda 1 PL
voda 3,5
kakao 2 PL
Krém
moučkový cukr
podle chuti

Postup

1

Ve vodní lázni rozpustíme rozlámanou čokoládu.

2

V misce utřeme máslo s cukrem do pěny. Přidáme vejce a opět rozmícháme. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu a opět promícháme.

3

Dále přidáme mouku, jedlou sodu, kakao a horkou vodu. Výsledná konzistence bude řidší.

4

Těsto nalijeme do formy a pečeme cca 45 minut na 160 stupňů.

5

Korpus necháme vychladnout.

6

Poté rozkrojíme vodorovně na tři části a spodní část namažeme vrstvou Salka.

7

Ušleháme šlehačku a přidáme do ní krémový sýr a promícháme do hladkého krému. Osladíme.

8

Na prostřední část korpusu poklademe banán a na něj přidáme smetanový krém...

9

Zbylým smetanovým krémem potřeba vrchní část korpusu a nazdobíme dle své fantazie. A můžeme podávat :)

Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com

 
Autor: katesmooth

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč