Suroviny
Korpus
máslo
33
g
změklé
cukr
180
g
vejce
3
ks
tmavá čokoláda
150
g
kvalitní
mouka pšeničná polohrubá
300
g
jedlá soda
1
PL
voda
3,5
kakao
2
PL
Krém
smetana ke šlehání
1
kelímek
krémový sýr
125
g
podle chuti
kondenzované mléko
1
ks
banány
2
ks
Postup
1
Ve vodní lázni rozpustíme rozlámanou čokoládu.
2
V misce utřeme máslo s cukrem do pěny. Přidáme vejce a opět rozmícháme. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu a opět promícháme.
3
Dále přidáme mouku, jedlou sodu, kakao a horkou vodu. Výsledná konzistence bude řidší.
4
Těsto nalijeme do formy a pečeme cca 45 minut na 160 stupňů.
5
Korpus necháme vychladnout.
6
Poté rozkrojíme vodorovně na tři části a spodní část namažeme vrstvou Salka.
7
Ušleháme šlehačku a přidáme do ní krémový sýr a promícháme do hladkého krému. Osladíme.
8
Na prostřední část korpusu poklademe banán a na něj přidáme smetanový krém...
9
Zbylým smetanovým krémem potřeba vrchní část korpusu a nazdobíme dle své fantazie. A můžeme podávat :)
Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com