0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový dort se smetanovým krémem a karamelem

Čokoládový dort se smetanovým krémem a karamelem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4530 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 566 g
Tuky 202 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
máslo 33 g
změklé
cukr 180 g
vejce 3 ks
tmavá čokoláda 150 g
kvalitní
mouka pšeničná polohrubá 300 g
jedlá soda 1 PL
voda 3.5
kakao 2 PL
Krém
smetana ke šlehání 1 kelímek
krémový sýr 125 g
moučkový cukr
podle chuti
kondenzované mléko 1 ks
karamel
banány 2 ks

Postup

1

Ve vodní lázni rozpustíme rozlámanou čokoládu.

2

V misce utřeme máslo s cukrem do pěny. Přidáme vejce a opět rozmícháme. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu a opět promícháme.

3

Dále přidáme mouku, jedlou sodu, kakao a horkou vodu. Výsledná konzistence bude řidší.

4

Těsto nalijeme do formy a pečeme cca 45 minut na 160 stupňů.

5

Korpus necháme vychladnout.

6

Poté rozkrojíme vodorovně na tři části a spodní část namažeme vrstvou Salka.

7

Ušleháme šlehačku a přidáme do ní krémový sýr a promícháme do hladkého krému. Osladíme.

8

Na prostřední část korpusu poklademe banán a na něj přidáme smetanový krém...

9

Zbylým smetanovým krémem potřeba vrchní část korpusu a nazdobíme dle své fantazie. A můžeme podávat :)

Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com

 
Autor: katesmooth

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit