Pořádný hovězí steak plný živin a chuti není třeba zaplácnout nějakou těžkou přílohou. Úplně stačí lehký salát.
Suroviny
koriandrová semínka
1
PL
pepř celý
1
ČL
chilli paprička
špetka
drcené
hovězí svíčková
2
ks
2 x 200 g, ze střední části
rajčata cherry
140
g
přepůlená
cibule červená
1
ks
malá, nasekaná
olivový olej extra panenský
3
PL
citronová šťáva
1
PL
sůl mořská
cukr
špetka
rukola
50
g
Postup
1
Koriandr a pepř podrťte nahrubo. Přidejte chilli a směsí okořeňte bifteky z obou stran. Dejte je stranou a mezitím rozpalte gril nebo grilovací pánev.
2
Smíchejte rajčátka, cibuli, olivový olej a citronovou šťávu, osolte, opepřete a přidejte špetku cukru. Vmíchejte zlehka rukolu.
3
Grilujte bifteky 2–3 minuty po každé straně, pak je na prkénku osolte a nechte 5 minut odpočinout. Podávejte s připraveným zeleninovým salátem.