Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koriandrový steak se zeleninovým salátem
Koriandrový steak se zeleninovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koriandrový steak se zeleninovým salátem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 708 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 22 g
Tuky 50 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádný hovězí steak plný živin a chuti není třeba zaplácnout nějakou těžkou přílohou. Úplně stačí lehký salát.

Suroviny

koriandrová semínka 1 PL
pepř celý 1 ČL
drcené
2 x 200 g, ze střední části
rajčata cherry 140 g
přepůlená
malá, nasekaná
olivový olej extra panenský 3 PL
sůl mořská
cukr špetka

Postup

1

Koriandr a pepř podrťte nahrubo. Přidejte chilli a směsí okořeňte bifteky z obou stran. Dejte je stranou a mezitím rozpalte gril nebo grilovací pánev.

2

Smíchejte rajčátka, cibuli, olivový olej a citronovou šťávu, osolte, opepřete a přidejte špetku cukru. Vmíchejte zlehka rukolu.

3

Grilujte bifteky 2–3 minuty po každé straně, pak je na prkénku osolte a nechte 5 minut odpočinout. Podávejte s připraveným zeleninovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín