0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koriandrový steak se zeleninovým salátem

Koriandrový steak se zeleninovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koriandrový steak se zeleninovým salátem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 708 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 22 g
Tuky 50 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádný hovězí steak plný živin a chuti není třeba zaplácnout nějakou těžkou přílohou. Úplně stačí lehký salát.

Suroviny

koriandrová semínka 1 PL
pepř celý 1 ČL
chilli paprička špetka
drcené
svíčková 2 ks
2 x 200 g, ze střední části
rajčata cherry 140 g
přepůlená
cibule červená 1 ks
malá, nasekaná
olivový olej extra panenský 3 PL
citronová štáva 1 PL
sůl mořská
cukr špetka
rukola 50 g

1 Koriandr a pepř podrťte nahrubo. Přidejte chilli a směsí okořeňte bifteky z obou stran. Dejte je stranou a mezitím rozpalte gril nebo grilovací pánev.

2 Smíchejte rajčátka, cibuli, olivový olej a citronovou šťávu, osolte, opepřete a přidejte špetku cukru. Vmíchejte zlehka rukolu.

3 Grilujte bifteky 2–3 minuty po každé straně, pak je na prkénku osolte a nechte 5 minut odpočinout. Podávejte s připraveným zeleninovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč