Od paní Blanky Nitschové z Prahy jsme dostali recept na dort zastudena HRC-DRC. Jeho přípravu zvládne i malé dítě. Když přijde neohlášená návštěva, můžete ho servírovat do deseti minut.
Suroviny
dortový korpus
hotový
2
ks
kompot malé, jeden celý včetně šťávy, z druhého jen slité mandarinky
smetana ke šlehání
1
kelímek
215 g
1
bal
vanilkový pudinkový prášek bez vaření např. Dr. Oetker
na ozdobu, nemusí být
želatina
světlá, nemusí být
1 Do nádoby s víkem (může posloužit i vymytá větší sklenice od okurek) vlijte kompoty společně se smetanou a navrch nasypte pudinkový prášek. Uzavřete a důkladně protřepávejte tak, aby v nádobě vznikl hustý krém.
2 Dortový korpus dvakrát podélně rozkrojte – měli byste získat tři tenké placky. Všechny potřete krémem a naskládejte na sebe.
3 Dort můžete ozdobit plátky čerstvých mandarinek a potáhnout je želatinou připravenou podle návodu na obalu. Pokud máte časovou rezervu, dejte dort chladit do lednice – ideálně na dvě hodiny.
Komentáře
Anonym
16.02.2010 07:11
Dort za studena
I. Millerová
16.02.2010 21:12
nepečený dort