0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dort zastudena

Dort zastudena

4.3 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 467 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 50 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Od paní Blanky Nitschové z Prahy jsme dostali recept na dort zastudena HRC-DRC. Jeho přípravu zvládne i malé dítě. Když přijde neohlášená návštěva, můžete ho servírovat do deseti minut.

Suroviny

dortový korpus
hotový
2 ks
kompot malé, jeden celý včetně šťávy, z druhého jen slité mandarinky
smetana ke šlehání 1 kelímek
215 g
1 bal
vanilkový pudinkový prášek bez vaření např. Dr. Oetker
mandarinky
na ozdobu, nemusí být
želatina
světlá, nemusí být

1 Do nádoby s víkem (může posloužit i vymytá větší sklenice od okurek) vlijte kompoty společně se smetanou a navrch nasypte pudinkový prášek. Uzavřete a důkladně protřepávejte tak, aby v nádobě vznikl hustý krém.

2 Dortový korpus dvakrát podélně rozkrojte – měli byste získat tři tenké placky. Všechny potřete krémem a naskládejte na sebe.

3 Dort můžete ozdobit plátky čerstvých mandarinek a potáhnout je želatinou připravenou podle návodu na obalu. Pokud máte časovou rezervu, dejte dort chladit do lednice – ideálně na dvě hodiny.

Komentáře

Anonym

Znám a dělám často, je super, kupuji korpus v Penny marketu je slabší a nedá se překrojit, ale stačí. Na1 kompot + 1 šlehačku + 1 pudink akorát. A hlavně je to za 5 minut rychlé a dobré, když náhodou přijde nečekaná návštěva. Mandarinky a trvanlivou šlehačku máme stále doma a pudink kupuji když je v akci do zásoby.

I. Millerová

Ďábelsky rychlé, božsky dobré. Také ho dělávám a nejen s mandarinkami.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit