Suroviny
Postup
Vejce vyšleháme s cukrem i skořicovým cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a opět šleháme.
Když je směs hladká, přidáme dýňové pyré a promícháme.
Nakonec vsypeme hrnek a čtvrt hladké mouky, jedlou sodu a kypřící prášek a ve vymícháme v hustší, lepivé těsto.
Formy na muffiny vyložíme košíčky, které plníme do 2/3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut, kontrolujeme vpichem špejle, dokud nevyjde čistá.
Muffiny lze ozdobit krémem, který jsem připravila z jednoho balení sýru lučina, 3 lžic moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy a 1 lžíce mléka.
Poté je můžete posypat například semínky máčenými v čokoládě.
Tip: Dýňové pyré připravíte tak, že dýni hokaido zbavíte semínek, nakrájíte ji na stejně velké kousky, uvaříte ve vodě doměkka, poté vše scedíte a dýni rozmixujete. Pokud se Vám recept líbí, navštivte moje facebookové stránky s recepty s názvem "Benátecká gurmánka".
Doto ilustrační, zdroj: Pixabay.com