Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 39
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2016 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 232 g
Tuky 99 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cukr ½
dýňové pyré ½
máslo 100 g
změklé
skořicový cukr 1 bal
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
vejce 1 ks
velké

Postup

1

Vejce vyšleháme s cukrem i skořicovým cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a opět šleháme.

2

Když je směs hladká, přidáme dýňové pyré a promícháme.

3

Nakonec vsypeme hrnek a čtvrt hladké mouky, jedlou sodu a kypřící prášek a ve vymícháme v hustší, lepivé těsto.

4

Formy na muffiny vyložíme košíčky, které plníme do 2/3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut, kontrolujeme vpichem špejle, dokud nevyjde čistá.

5

Muffiny lze ozdobit krémem, který jsem připravila z jednoho balení sýru lučina, 3 lžic moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy a 1 lžíce mléka.

6

Poté je můžete posypat například semínky máčenými v čokoládě.

Tip: Dýňové pyré připravíte tak, že dýni hokaido zbavíte semínek, nakrájíte ji na stejně velké kousky, uvaříte ve vodě doměkka, poté vše scedíte a dýni rozmixujete. Pokud se Vám recept líbí, navštivte moje facebookové stránky s recepty s názvem "Benátecká gurmánka".

Doto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...