0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2016 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 232 g
Tuky 99 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1,25
cukr ½
dýňové pyré ½
máslo 100 g
změklé
skořicový cukr 1 bal
jedlá soda 2
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
vejce 1 ks
velké

Postup

1

Vejce vyšleháme s cukrem i skořicovým cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a opět šleháme.

2

Když je směs hladká, přidáme dýňové pyré a promícháme.

3

Nakonec vsypeme hrnek a čtvrt hladké mouky, jedlou sodu a kypřící prášek a ve vymícháme v hustší, lepivé těsto.

4

Formy na muffiny vyložíme košíčky, které plníme do 2/3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut, kontrolujeme vpichem špejle, dokud nevyjde čistá.

5

Muffiny lze ozdobit krémem, který jsem připravila z jednoho balení sýru lučina, 3 lžic moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy a 1 lžíce mléka.

6

Poté je můžete posypat například semínky máčenými v čokoládě.

Tip: Dýňové pyré připravíte tak, že dýni hokaido zbavíte semínek, nakrájíte ji na stejně velké kousky, uvaříte ve vodě doměkka, poté vše scedíte a dýni rozmixujete. Pokud se Vám recept líbí, navštivte moje facebookové stránky s recepty s názvem "Benátecká gurmánka".

Doto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč