0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Džuveč s vepřovým masem

Džuveč s vepřovým masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Džuveč s vepřovým masem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2087 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 237 g
Tuky 79 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Džuveč je původně turecký pokrm, dnes rozšířený v mnoha verzích po celém Balkáně. My jsme si oblíbili chorvatskou variaci na toto téma.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
cibule 2 ks
větší, nadrobno
mrkev 2 ks
na kolečka
česnek 2 stroužek
utřené
vepřové maso 400 g
na kostky
paprika 5 ks
sůl
pepř
mletý
konzervovaná rajčata krájená 1 konzerva
400 g
paprika mletá sladká 1 ČL
rýže dlouhozrnná 200 g
petrželka
na ozdobení

Postup

1

Ve velké hluboké pánvi nebo rendlíku rozehřejte olej a opečte na něm cibuli a mrkev doměkka. Ke konci do pánve přidejte utřený česnek.

2

Vsypte nakrájené maso a opečte ze všech stran. 

3

Do masového základu přidejte papriky a scezená rajčata (šťávu uchovejte) a společne orestujte.

4

Vlijte litr horké vody, osolte, opepřete a duste na mírném ohni asi hodinu, aby maso i papriky změkly.

5

Pak ochuťte mletou paprikou a přilijte uchovanou šťávu z rajčat.

6

Doprostřed nasypte propláchnutou rýži a míchejte jen tak, aby se nepřichytila ke dnu. Vařte spoločně dalších 20 minut, dokud nebude rýže uvařená.

7

Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a svařte na hustotu, kterou máte rádi.

Džuveč podávejte posypaný čerstvou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Nadchne nejen milovníky leča. Na džuveč jsme použili univerzální ,obyčejnou‘, dlouhozrnnou rýži. Můžete ale zaexperimentovat i s jinou, držte se však spíš středních či dlouhých zrn.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč