Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Eintopf s kuřetem a šunkou
Eintopf s kuřetem a šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Eintopf s kuřetem a šunkou

4.7/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1965 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 186 g
Tuky 77 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
pórek 2 ks
najemno
na kostičky
mléko 700 ml
polotučné
nebo uzené, bez kůže, na malé kousky
šunka 2 plátky
silné
hrášek 180 g
mražený
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém rendlíku zahřejte olej a na mírném plameni osmahněte pórek doměkka, asi tři minuty. Vmíchejte brambory a mouku a pak pomalu, za stálého míchání, vlijte mléko. Uveďte do varu a zvolna vařte deset až dvanáct minut, až brambory změknou.
 

2

Přidejte kuře, šunku, hrášek a kukuřici; na středním plameni asi pět minut míchejte, až to bude v hrnci pěkně bublat. Osolte a opepřete. Přikusujte chléb.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...