Dopřejte si rychlý a jednoduchý páj plný zeleniny inspirovaný mexickou kuchyní.
Suroviny
rostlinný olej
1
PL
paprika barevná
2
ks
nakrájená na plátky
cibule červená
1
ks
rozpůlená a nakrájená na plátky
fazole
400
g
1 konzerva – scezená, fazole vyberte podle chuti bílé nebo červené
koření
2
PL
fajita koření - množství lze podle chuti upravit (stačí ho klidně 2 lžičky)
konzervovaná rajčata krájená
400
g
1 konzerva
sůl
pepř
čerstvě mletý
koriandr čerstvý
1
svazek
nasekaný
tortilla
4
ks
kukuřičná
zakysaná smetana
100
g
čedar
30
g
strouhaný
Postup
1
Na pánvi dobře rozehřejte olej.
2
Papriky a cibuli restujte asi 10 minut do měkka.
3
Přidejte fazole, směs koření fajita a nakrájená rajčata. Osolte, opepřete a vše nechte společně probublávat asi 5 minut, aby rajčata trochu zredukovala a omáčka zhoustla.
4
Do hotové směsi poté vmíchejte většinu koriandru.
5
Rozehřejte gril.
6
Tortilly ohřejte v mikrovlnné troubě, nebo krátce na rozpáleném grilu.
7
Omáčku rozdělte na čtyři stejné díly. Do kulaté zapékací mísy nebo hlubší pánve dejte nejprve jeden díl omáčky, potom zakysanou smetanu a teplou tortillu. Postup zopakujte s další omáčkou a tortillami.
8
Zakončete poslední vrstvou zakysané smetany a posypte strouhaným sýrem.
9
Dejte na gril asi na 5 minut, dokud povrch nezezlátne a nezačne bublat. Před podáváním posypte zbylým koriandrem.
Zdroj: BBC Good Food