Dopřejte si rychlý a jednoduchý páj plný zeleniny inspirovaný mexickou kuchyní.
Suroviny
Postup
Na pánvi dobře rozehřejte olej.
Papriky a cibuli restujte asi 10 minut do měkka.
Přidejte fazole, směs koření fajita a nakrájená rajčata. Osolte, opepřete a vše nechte společně probublávat asi 5 minut, aby rajčata trochu zredukovala a omáčka zhoustla.
Do hotové směsi poté vmíchejte většinu koriandru.
Rozehřejte gril.
Tortilly ohřejte v mikrovlnné troubě, nebo krátce na rozpáleném grilu.
Omáčku rozdělte na čtyři stejné díly. Do kulaté zapékací mísy nebo hlubší pánve dejte nejprve jeden díl omáčky, potom zakysanou smetanu a teplou tortillu. Postup zopakujte s další omáčkou a tortillami.
Zakončete poslední vrstvou zakysané smetany a posypte strouhaným sýrem.
Dejte na gril asi na 5 minut, dokud povrch nezezlátne a nezačne bublat. Před podáváním posypte zbylým koriandrem.
Zdroj: BBC Good Food