0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Enchilada páj
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2717 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 462 g
Tuky 72 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte si rychlý a jednoduchý páj plný zeleniny inspirovaný mexickou kuchyní. 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
paprika barevná 2 ks
nakrájená na plátky
cibule červená 1 ks
rozpůlená a nakrájená na plátky
fazole 400 g
1 konzerva – scezená, fazole vyberte podle chuti bílé nebo červené
koření 2 PL
fajita koření - množství lze podle chuti upravit (stačí ho klidně 2 lžičky)
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
sůl
pepř
čerstvě mletý
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
tortilla 4 ks
kukuřičná
zakysaná smetana 100 g
čedar 30 g
strouhaný

Postup

1
Na pánvi dobře rozehřejte olej.
2
Papriky a cibuli restujte asi 10 minut do měkka.
3
Přidejte fazole, směs koření fajita a nakrájená rajčata. Osolte, opepřete a vše nechte společně probublávat asi 5 minut, aby rajčata trochu zredukovala a omáčka zhoustla.
4
Do hotové směsi poté vmíchejte většinu koriandru.
5
Rozehřejte gril.
6
Tortilly ohřejte v mikrovlnné troubě, nebo krátce na rozpáleném grilu.
7
Omáčku rozdělte na čtyři stejné díly. Do kulaté zapékací mísy nebo hlubší pánve dejte nejprve jeden díl omáčky, potom zakysanou smetanu a teplou tortillu. Postup zopakujte s další omáčkou a tortillami.
8
Zakončete poslední vrstvou zakysané smetany a posypte strouhaným sýrem.
9

Dejte na gril asi na 5 minut, dokud povrch nezezlátne a nezačne bublat. Před podáváním posypte zbylým koriandrem.

Zdroj: BBC Good Food

 

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč