Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Enchilada páj
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2717 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 462 g
Tuky 72 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte si rychlý a jednoduchý páj plný zeleniny inspirovaný mexickou kuchyní. 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nakrájená na plátky
rozpůlená a nakrájená na plátky
fazole 400 g
1 konzerva – scezená, fazole vyberte podle chuti bílé nebo červené
koření 2 PL
fajita koření - množství lze podle chuti upravit (stačí ho klidně 2 lžičky)
sůl
pepř
čerstvě mletý
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
kukuřičná
strouhaný

Postup

1

Na pánvi dobře rozehřejte olej.

2

Papriky a cibuli restujte asi 10 minut do měkka.

3

Přidejte fazole, směs koření fajita a nakrájená rajčata. Osolte, opepřete a vše nechte společně probublávat asi 5 minut, aby rajčata trochu zredukovala a omáčka zhoustla.

4

Do hotové směsi poté vmíchejte většinu koriandru.

5

Rozehřejte gril.

6

Tortilly ohřejte v mikrovlnné troubě, nebo krátce na rozpáleném grilu.

7

Omáčku rozdělte na čtyři stejné díly. Do kulaté zapékací mísy nebo hlubší pánve dejte nejprve jeden díl omáčky, potom zakysanou smetanu a teplou tortillu. Postup zopakujte s další omáčkou a tortillami.

8

Zakončete poslední vrstvou zakysané smetany a posypte strouhaným sýrem.

9

Dejte na gril asi na 5 minut, dokud povrch nezezlátne a nezačne bublat. Před podáváním posypte zbylým koriandrem.

Zdroj: BBC Good Food

 

Související články

Apetit magazín