Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Enchiladas se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1993 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 239 g
Tuky 76 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vhodné pro vegetariány

Suroviny

olivový olej 3 PL
+ na potření zapékací misky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená
česnek 2 stroužky
prolisované
hlíva 200 g
očištěná, nakrájená
listový, spařený, vymačkaný
lze použít i jiný sýr s modrou plísní
sůl
pepř
čerstvě mletý
špenátová
strouhaný, na zapečení

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů a vymažte zapékací formu. V pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; po chvíli přisypte česnek a hlívu. Poduste a přidejte špenát i gorgonzolu. Promíchejte, osolte (pozor, sýry s modrou plísní bývají dost slané), opepřete a odstavte.

2

Špenátovou hmotou naplňte kornouty z tortill a postavte je na ,špičku do zapékací misky. Posypte sýrem a asi pět minut zapékejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

10.09.2007 20:42
Recept se nachází v č.7/06, str.22

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...