Vhodné pro vegetariány
Suroviny
olivový olej
3
PL
+ na potření zapékací misky
jarní cibulka
1
svazek
nakrájená
česnek
2
stroužky
prolisované
hlíva
200
g
očištěná, nakrájená
špenát
400
g
listový, spařený, vymačkaný
gorgonzola
150
g
lze použít i jiný sýr s modrou plísní
sůl
pepř
čerstvě mletý
tortilla
4
ks
špenátová
strouhaný, na zapečení
1 Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů a vymažte zapékací formu. V pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; po chvíli přisypte česnek a hlívu. Poduste a přidejte špenát i gorgonzolu. Promíchejte, osolte (pozor, sýry s modrou plísní bývají dost slané), opepřete a odstavte.
2 Špenátovou hmotou naplňte kornouty z tortill a postavte je na ,špičku‘ do zapékací misky. Posypte sýrem a asi pět minut zapékejte.
Komentáře
10.09.2007 20:42
Apetit 7/06