0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Enchiladas se špenátem

Enchiladas se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Enchiladas se špenátem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1993 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 239 g
Tuky 76 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vhodné pro vegetariány

Suroviny

olivový olej 3 PL
+ na potření zapékací misky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená
česnek 2 stroužky
prolisované
hlíva 200 g
očištěná, nakrájená
špenát 400 g
listový, spařený, vymačkaný
gorgonzola 150 g
lze použít i jiný sýr s modrou plísní
sůl
pepř
čerstvě mletý
tortilla 4 ks
špenátová
čedar
strouhaný, na zapečení

1 Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů a vymažte zapékací formu. V pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; po chvíli přisypte česnek a hlívu. Poduste a přidejte špenát i gorgonzolu. Promíchejte, osolte (pozor, sýry s modrou plísní bývají dost slané), opepřete a odstavte.

2 Špenátovou hmotou naplňte kornouty z tortill a postavte je na ,špičku‘ do zapékací misky. Posypte sýrem a asi pět minut zapékejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč