
Fazolová polévka s klobásou
Když nechcete přikusovat chléb, můžete polévku ještě zhutnit kostičkami brambor.
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 1 klobása podle vašeho výběru (my jsme použili chorizo)
- 2 střední cibule, nakrájené najemno
- 1 mrkev, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, najemno
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 1,5 litru zeleninového nebo drůbežího vývaru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 červená paprika, nejlépe kapie, nakrájená na proužky
- 400 g konzerva malých červených fazolí, slitých a propláchnutých
- 400 g konzerva velkých bílých fazolí, slitých a propláchnutých
- zakysaná smetana
- nasekaná hladkolistá petrželka
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Na oleji ve větším hrnci opečte klobásu nakrájenou na kolečka dozlatova a dokřupava. Opečenou klobásu vyjměte a odložte stranou.
2 Do uvolněného hrnce na tuk vypečený z klobás vsypte cibuli a mrkev, krátce je osmahněte, přidejte česnek, opět mírně osmahněte, přidejte protlak, opečte ho a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 15 minut, potom přidejte kapii a obojí fazole a vařte, dokud nebude paprika měkká a fazole dokonale prohřáté.
3 Do hotové polévky vsypte odloženou opečenou klobásu, nechte ji ještě chvilku prohřát a podávejte se lžící zakysané smetany a ozdobené čerstvou petrželkou.
Přidat komentář