Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolovo-tuňákový hummus

Talíř s hummusem a zeleninou dejte doprostřed stolu a nechte hosty, aby si sami dali, na co mají chuť. Vy tak získáte čas na doladění hlavního chodu. 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • 300g zelených fazolek
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4–6 malých vajec, uvařených nahniličko
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na tenké proužky
    • 8 ředkviček s pěknými listy
    • 1/2 hrnku černých/hnědých drobných oliv
    • opečená ciabatta k podávání 

    NA HUMMUS

    • 400g konzerva cannellini nebo jiných drobných bílých fazolí, scezených a propláchnutých
    • 185g konzerva tuňáka, scezená
    • 2 lžíce sezamové pasty tahini
    • 1/4 hrnku smetanového bílého jogurtu
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžíce panenského olivového oleje 

Příprava jídla

1 Do vroucí osolené vody vhoďte fazolky a blanšírujte je 3–5 minut. Pak sceďte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.

2 Všechny přísady na hummus v robotu rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.

3 Hummus rozdělte na talíře, kolem naaranžujte rozpůlená vejce, zeleninu a olivy. Opepřete a podávejte s opečenou ciabattou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Drink gin & celer

Špenátová polévka s quinoou

Kuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí

Jehněčí pečeně s bazalkovo-mátovým pestem

Grilovaný losos se sauce verte

Karamelový cheesecake s banány

Zelené velikonoční menu

Poctivě namazáno aneb Ty nejlepší pomazánky a obložené pečivo

REKLAMA

Přidat komentář