0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6696 kcal
Bílkoviny 285 g
Sacharidy 489 g
Tuky 418 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo je pilířem brazilské kuchyně a vychutnat si v něm můžete vepřové v mnoha úpravách.

Suroviny

fazole 1,5 hrnku
červené
slunečnicový olej 3 PL
lze nahradit sádlem
cibule 2 ks
velká
česnek 4 ks
velké palice
bobkový list 2 ks
petrželka 3 PL
čerstvá, velkolistá
chilli paprička 1 ks
(nemusí být)
sůl
pepř
Na přípravu masa
žebra 225 g
uzená
vepřová plec 225 g
uzená
vepřová
typu chorizo
např. gazdovská z Makra
pomerančová šťáva 150 ml
pomeranč
plátky na ozdobu
pálenka 50 ml
cachaca
škrob 1 ČL
Na doplnění
chilli paprička 1 ks
středně pálivá, červená
petrželka

Postup

1

Den předem naložte do vody fazolky a uzená masa.

2

Oba druhy klobásek opečte na troše oleje nebo sádla dohněda. Ponechte stranou. Ve velkém hrnci na zbylém sádle či oleji zpěňte pokrájenou cibuli, česnek a slaninu, vše pokrájené najemno.

3

Pak do hrnce přidejte nabobtnalé scezené fazolky. Vše promíchejte a dvě až tři minuty smažte.

4

Přidejte o polovinu víc studené vody, než je objem fazolí, sůl, pepř, bobkový list a případně chilli papričku. Vše přiveďte k varu. Na mírném ohni pak vařte třicet až čtyřicet minut. Fazole by po uplynutí této doby neměly být tvrdé, ale ani rozvařené. Teď přidejte všechno maso a klobásky (vcelku).

5

Přilijte vodu – měla by tvořit zhruba čtvrtinu celkového objemu jídla. Na mírném ohni vařte další hodinu, dokud není vše měkké. Křehké maso i klobásky pak vyjměte a pokrájejte na sousta.

6

K fazolím přilijte pomerančovou šťávu a cachacu, případně zahustěte škrobem a vše ještě několik minut provařte. Přidejte posekanou petrželku, eventuálně pálivou papričku. Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.

7

Na velkou mísu naservírujte kousky masa a klobásek, přilijte uvařené fazolky a jídlo dozdobte plátky pomeranče. Feijoadu podávejte s bílou rýží, případně ještě s pikantní salsou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč