Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fettuccine s fazolemi borlotti
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fettuccine s fazolemi borlotti

4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2163 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 277 g
Tuky 54 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použití fazolí ve slaném nálevu značně urychluje přípravu těchto báječných těstovin.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
řapíkatý celer 1 ks
fazole borlotti 250 g
konzervované
vývar kuřecí 150 ml
lze nahradit uzenou slaninou, na nudličky
tymián 3 snítky
fettuccine 300 g

Postup

1

Na 2 lžících olivového oleje 3 minuty opékejte nadrobno nasekanou šalotku a řapík celeru. Přidejte bobkový list, konzervu fazolí borlotti, scezených a propláchnutých, a opékejte další 2 minuty. Pak zalijte vroucím drůbežím vývarem. Vařte zvolna 5 minut, pak vyjměte bobkový list a vše rozmixujte. Osolte, opepřete a uchovejte horké.

2

Na lžíci olivového oleje 5 minut opékejte 100 g sušené šunky či slaniny nakrájené na nudličky, plátky z jedné šalotky a tři snítky tymiánu.

3

Těstoviny uvařte al dente a promíchejte s fazolovou i šunkovou směsí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...