0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fettuccine s fazolemi borlotti

Fettuccine s fazolemi borlotti
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fettuccine s fazolemi borlotti

4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2163 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 277 g
Tuky 54 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použití fazolí ve slaném nálevu značně urychluje přípravu těchto báječných těstovin.

Suroviny

olivový olej 2 PL
šalotka 2 ks
řapíkatý celer 1 ks
bobkový list 1 ks
fazole borlotti 250 g
konzervované
vývar kuřecí 150 ml
lze nahradit uzenou slaninou, na nudličky
tymián 3 snítky
fettuccine 300 g

1 Na 2 lžících olivového oleje 3 minuty opékejte nadrobno nasekanou šalotku a řapík celeru. Přidejte bobkový list, konzervu fazolí borlotti, scezených a propláchnutých, a opékejte další 2 minuty. Pak zalijte vroucím drůbežím vývarem. Vařte zvolna 5 minut, pak vyjměte bobkový list a vše rozmixujte. Osolte, opepřete a uchovejte horké.

2 Na lžíci olivového oleje 5 minut opékejte 100 g sušené šunky či slaniny nakrájené na nudličky, plátky z jedné šalotky a tři snítky tymiánu.

3 Těstoviny uvařte al dente a promíchejte s fazolovou i šunkovou směsí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč