Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fettuccine s fazolemi borlotti
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2163 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 277 g
Tuky 54 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použití fazolí ve slaném nálevu značně urychluje přípravu těchto báječných těstovin.

Suroviny

olivový olej 2 PL
řapíkatý celer 1 ks
fazole borlotti 250 g
konzervované
vývar kuřecí 150 ml
lze nahradit uzenou slaninou, na nudličky
tymián 3 snítky
fettuccine 300 g

Postup

1

Na 2 lžících olivového oleje 3 minuty opékejte nadrobno nasekanou šalotku a řapík celeru. Přidejte bobkový list, konzervu fazolí borlotti, scezených a propláchnutých, a opékejte další 2 minuty. Pak zalijte vroucím drůbežím vývarem. Vařte zvolna 5 minut, pak vyjměte bobkový list a vše rozmixujte. Osolte, opepřete a uchovejte horké.

2

Na lžíci olivového oleje 5 minut opékejte 100 g sušené šunky či slaniny nakrájené na nudličky, plátky z jedné šalotky a tři snítky tymiánu.

3

Těstoviny uvařte al dente a promíchejte s fazolovou i šunkovou směsí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...