Použití fazolí ve slaném nálevu značně urychluje přípravu těchto báječných těstovin.
Suroviny
olivový olej
2
PL
šalotka
2
ks
řapíkatý celer
1
ks
bobkový list
1
ks
fazole borlotti
250
g
konzervované
vývar kuřecí
150
ml
sušená šunka
100
g
lze nahradit uzenou slaninou, na nudličky
tymián
3
snítky
fettuccine
300
g
Postup
1
Na 2 lžících olivového oleje 3 minuty opékejte nadrobno nasekanou šalotku a řapík celeru. Přidejte bobkový list, konzervu fazolí borlotti, scezených a propláchnutých, a opékejte další 2 minuty. Pak zalijte vroucím drůbežím vývarem. Vařte zvolna 5 minut, pak vyjměte bobkový list a vše rozmixujte. Osolte, opepřete a uchovejte horké.
2
Na lžíci olivového oleje 5 minut opékejte 100 g sušené šunky či slaniny nakrájené na nudličky, plátky z jedné šalotky a tři snítky tymiánu.
3
Těstoviny uvařte al dente a promíchejte s fazolovou i šunkovou směsí.