Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Flank steak se salátem z rajčat a červené cibule podle Zdeňka Pohlreicha
Flank steak se salátem z rajčat a červené cibule podle Zdeňka Pohlreicha z kuchařky Na grilu
ZDROJ: Nakladatelství Sevruga
sdílet:

Flank steak se salátem z rajčat a červené cibule podle Zdeňka Pohlreicha

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 25 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3287 kcal
Bílkoviny 323 g
Sacharidy 80 g
Tuky 173 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvěle připravený steak je zlatým hřebem každé grilovačky. Šefkuchař Zdeněk Pohlreich doplnil medium rare steak hořčičným dipem, lehkým salátkem a nadýchanou focacciou. Recept pochází z jeho kuchařky Na grilu. Tenhle sendvič je zaručený hit!

Suroviny

flank steak
olivový olej
na potření
sůl
pepř
čerstvě mletý
focaccia 30 x 20 cm, domácí nebo kupovaná
Na hořčičný dip
hořčice plnotučná 4 PL
Na salát
kumato
červená
rajčata cherry 6 ks
polníček 1 hrst
rukola 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na zálivku
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Připravte salát. Všechna rajčata nakrájejte příčně na plátky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Rajčata i cibuli dejte do salátové mísy, přidejte polníček a rukolu a jemně promíchejte. Zlehka osolte a opepřete.

2

Na zálivku prošlehejte v misce citronovou šťávu, olivový olej, javorový sirup, sůl a pepř tak, aby vznikla emulze. Přelijte přes salát a zlehka promíchejte.

3

Na hořčičný dip smíchejte v misce hořčici a zakysanou smetanu. Dejte stranou.

4

Focacciu přepulte a poté každou polovinu podélně rozřízněte, aby vznikly 4 kusy. Řeznou stranou je dejte na gril a krátce ogrilujte, aby byl povrch křupavý. Pozor, ať pečivo nespálíte.

5

Flank steak osolte a opepřete z obou stran. Potřete jej olejem a vložte na rozpálený gril nad přímé žároviště se středním ohněm. Grilujte z každé strany 4–5 minut pro medium rare (záleží na výšce masa). Propečení můžete kontrolovat vpichovým teploměrem a steak sundat, jakmile ve středu dosáhne 55 °C. Steak dejte na prkénko, nechte 5 minut odpočinout a poté ho přes vlákna nakrájejte na plátky o tloušťce 5 mm.

6

Na řeznou stranu focaccii rozetřete 1/4 hořčičného dipu, přidejte 1/4 salátu a na něj dejte plátky flank steaku. Stejný postup opakujte s dalšími focacciami.

7

Osolte, opepřete a servírujte.

Recept převzat z kuchařky Na grilu od Zdeňka Pohlreicha (Vydavatelství Sevruga).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/6

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...