Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gnocchi s růžičkovou kapustou, slaninou a oříšky

Nad domácí noky (se slaninou) není!

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Těstoviny

Ingredience

    • 45 g loupaných lískových oříšků
    • 200 g růžičkové kapusty, kapustičky přepůlené
    • 200 g pancetty, nakrájené na nudličky
    • 100 g másla, nakrájeného nahrubo
    • 60 g zlatých rozinek (viz Něco navíc), propláchnutých
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • hoblinky parmazánu k podávání

    NA GNOCCHI

    • 1 kg moučných brambor
    • 220 g hladké mouky
    • 1 vejce, lehce prošlehané
    • polohrubá mouka na poprášení
    • olivový olej na pokapání 

Příprava jídla

1 Na gnocchi uvařte brambory ve slupce doměkka (30–35 minut). Sceďte je, nechte trochu zchladnout a oloupejte. Protlačte lisem na brambory do mísy. Přidejte mouku, vejce a 2 lžičky soli a rychle vypracujte těsto (čím déle je budete zpracovávat, tím víc bude řídnout!). Rozdělte na 4 díly, s jedním pracujte, ostatní přikryjte utěrkou, aby nevychladly. Postupně z každé čtvrtiny vyválejte asi 2cm silný váleček a nakrájejte ho na 1,5cm kousky. Rozložte je na plechy poprášené polohrubou moukou. Připravené gnocchi po částech vařte ve vroucí osolené vodě 2–3 minuty, až vyplavou. Sceďte, rychle zchlaďte ve studené vodě a promíchejte s trochou oleje, aby se neslepily. Odložte.

2 Mezitím předehřejte troubu na 180°C. Oříšky opečte nasucho na plechu (4–5 minut) a potom nasekejte nahrubo.

3 Do vroucí vody vhoďte růžičky kapusty a vařte 2–3 minuty, pak sceďte.

4 Ve velké pánvi na středním plameni opékejte pancettu 3–5 minut dozlatova. Přidejte máslo, rozinky a uvařené gnocchi. Zlehka opékejte 3–5 minut, až gnocchi zezlátnou. Přidejte kapustičky a oříšky a ještě 1–2 minuty prohřívejte. Osolte, opepřete a ihned podávejte posypané hoblinkami parmazánu.

NĚCO NAVÍC

Zlaté rozinky jsou světlejší a méně vysušené. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou

Květáková polévka s křupavou slaninou

Blesková porchetta

Kachní játra na slanině

BLT sendvič

Probuzená síla slaniny

Královna zimních záhonů

Přidat komentář