Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová žemlovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 48
Do 75 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4343 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 408 g
Tuky 193 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapomeňte na školní jídelnu a pusťte se do naší lahůdkové verze! Tvarohová žemlovka, plná šťavnatých jablek, jemného tvarohu a voňavé skořice, přináší zážitek, který potěší všechny milovníky české kuchyně. Tento tradiční recept, známý také jako tvarohový nákyp nebo sladká žemlovka, je perfektní volbou pro sladký oběd nebo dezert, který zahřeje a připomene dětství.

Související recepty

Suroviny

vlahé, rozpuštěné
housky 6 ks
lze nahradit rohlíkem
mléko 500 ml
Na tvarohovou náplň
+ na vymazání
+ na poprášení
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
z 1/2 citronu
tvaroh 500 g
měkký, ve staniolu
mleté

Postup

1

Žloutky, cukr a polovinu másla rozmíchejte v misce s mlékem, přidejte plátky pečiva. Troubu předehřejte na 180 °C. Utřete všechny ingredience na náplň kromě bílků. Ty ušlehejte a část zatřete k tvarohové směsi.

2

Do vymazaného pekáčku vrstvěte pečivo s nádivkou, zakončete pečivem. Zakápněte zbylým máslem a navršte zbylý sníh. Pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín