Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 47
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4361 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 411 g
Tuky 193 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapomeňte na školní jídelnu a pusťte se do naší lahůdkové verze!

Suroviny

vlahé, rozpuštěné
housky 6 ks
lze nahradit rohlíkem
mléko 500 ml
Na tvarohovou náplň
+ na vymazání
+ na poprášení
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
citron ½ ks
nastrouhaná kůra
tvaroh 500 g
měkký, ne z vaničky
mleté

Postup

1

Žloutky, cukr a polovinu másla rozmíchejte v misce s mlékem, přidejte plátky pečiva. Troubu předehřejte na 180 °C. Utřete všechny ingredience na náplň kromě bílků. Ty ušlehejte a část zatřete k tvarohové směsi.

2

Do vymazaného pekáčku vrstvěte pečivo s nádivkou, zakončete pečivem. Zakápněte zbylým máslem a navršte zbylý sníh. Pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...