Zapomeňte na školní jídelnu a pusťte se do naší lahůdkové verze!
Suroviny
žloutek
2
ks
moučkový cukr
2
PL
máslo
2
PL
vlahé, rozpuštěné
housky
6
ks
lze nahradit rohlíkem
mléko
500
ml
Na tvarohovou náplň
máslo
30
g
+ na vymazání
moučkový cukr
30
g
+ na poprášení
vejce
2
ks
žloutky a bílky zvlášť
citron
½
ks
nastrouhaná kůra
tvaroh
500
g
měkký, ne z vaničky
mandle
20
g
mleté
rozinky
50
g
Postup
1
Žloutky, cukr a polovinu másla rozmíchejte v misce s mlékem, přidejte plátky pečiva. Troubu předehřejte na 180 °C. Utřete všechny ingredience na náplň kromě bílků. Ty ušlehejte a část zatřete k tvarohové směsi.
2
Do vymazaného pekáčku vrstvěte pečivo s nádivkou, zakončete pečivem. Zakápněte zbylým máslem a navršte zbylý sníh. Pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů)
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
- 14 lahodných receptů na žemlovku: z vánočky, croissantů nebo loupáků(14 receptů)
- Krupicová kaše a 30 dalších dokonalých sladkých jídel(32 receptů)