Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (42)
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4361 kcal
Bílkoviny 168 g
Cukr 411 g
Tuky 193 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zapomeňte na školní jídelnu a pusťte se do naší lahůdkové verze!

Suroviny

žloutek 2 ks
moučkový cukr 2 PL
máslo 2 PL
vlahé, rozpuštěné
housky 6 ks
lze nahradit rohlíkem
mléko 500 ml
Na tvarohovou náplň
máslo 30 g
+ na vymazání
moučkový cukr 30 g
+ na poprášení
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
citron 0.5 ks
nastrouhaná kůra
tvaroh 500 g
měkký, ne z vaničky
mandle 20 g
mleté
rozinky 50 g

Žloutky, cukr a polovinu másla rozmíchejte v misce s mlékem, přidejte plátky pečiva. Troubu předehřejte na 180 °C. Utřete všechny ingredience na náplň kromě bílků. Ty ušlehejte a část zatřete k tvarohové směsi.

Do vymazaného pekáčku vrstvěte pečivo s nádivkou, zakončete pečivem. Zakápněte zbylým máslem a navršte zbylý sníh. Pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit