Bojíte se, že salát bude málo sytý? Přidejte kroupy, luštěniny, rýži nebo perlový kuskus. Nám středomořská kombinace rukolového salátu s rajčaty a olivami, špaldovými kroupami a opečeným sýrem halloumi naprosto učaroval. Je zábavný, lehký i sytý a krásně barevný.
Suroviny
Postup
Sýr nakrájejte na cca 1 cm tlusté plátky a pak na kousky. Můžete, ale nemusíte ho na 2 hodiny namočit do studené vody, aby nebyl tak slaný. Odložte.
Špaldové kroupy či dvouzrnku propláchněte studenou vodou a uvařte dle návodu na obalu, aby byly al dente či podle vašich představ. Propláchněte studenou vodou.
Grilovací či nepřilnavou pánev rozehřejte na středním ohni a potřete olejem či jej vlijte. Osušte sýr a opékejte ho 1–2 minuty z každé strany dozlatova. Odložte sýr stranou.
V misce prošlehejte metličkou všechny suroviny na zálivku, podle chuti osolte a opepřete a přidejte chilli vločky.
Špaldové kroupy, opečený sýr, papričky i papriky promíchejte s ostatními surovinami nebo je stejnoměrně naaranžujte na servírovací talíř či plochou mísu. Posypte nasekanou pažitkou, pokropte zálivkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Papriky a papričky můžete před vmícháním do salátu opéct na zahřáté pánvi po sýru.