Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená vepřová žebírka s jablečným křenem

Pečená vepřová žebírka s jablečným křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená vepřová žebírka s jablečným křenem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5413 kcal
Bílkoviny 239 g
Sacharidy 83 g
Tuky 467 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydržet a vrhnout se na žebírka až po focení vyžadovalo opravdu neskutečné sebezapření. Kombinace vypečeného masa s jablečným křenem je prostě dokonalá.

Suroviny

masitá vepřová žebírka z bůčku nebo tzv. šněrovačky
celá palička – stroužky nadrcené
kmín ½ ČL
sůl
pepř
Na jablečný křen
křen 150 g
čerstvý, oloupaný
oloupaná a zbavená jádřince
vývar hovězí 50 ml
teplý
ocet 1 ČL

1Žebírka rozsekejte na asi 10cm kousky. Vložte je do pekáčku, osolte, opepřete, okmínujte a potřete je drceným česnekem. Podlijte 100ml vody a dejte péct do trouby předehřáté na 180°C asi na 1,5 hodiny. Během pečení podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou. 

2 Mezitím nastrouhejte křen i jablka najemno. V misce křen pokapejte citronovou šťávou, zalijte vývarem a minutku nechte vsáknout. Vmíchejte ostatní přísady, osolte a nechte v chladničce rozležet. Když je maso měkké a upečené dokřupava, podávejte na prkénku s chlebem a domácím jablečným křenem.

NĚCO NAVÍC
Každému hostu dejte k ruce misku s horkou vodou a plátky citronu, aby si mohl oplachovat mastné prsty.

RADA ŠÉFKUCHAŘE
Na takto upravených žebírkách by měl být dostatek masa, poraďte se proto se svým řezníkem, jaká část vepřových žeber bude nejvhodnější. Třeba vám na přání nechá více masa i na žebrech z oblasti pečeně. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč