Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrnkový mramorovaný makovec
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 97
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7205 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 904 g
Tuky 346 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bílý mák občas bývá k dostání na trzích nebo v bio prodejnách. Když makovec upečete výhradně z něj, na první pohled nikdo nic nepozná. Hrnkový mramorovaný makovec je náš osvědčený hrnkový recept, na který si připravte hrneček o objemu 250 ml.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 2 ks
prošlehaná
olej 1 hrnek
chuťově neutrální
podmáslí 1 hrnek
zkyslé mléko či kefír
mák bílý 1 hrnek
nemletý
mák mletý ½ hrnku
modrý
strouhanka
na vysypání
tuk
na vymazání

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180 °C. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte strouhankou.

2

V míse smíchejte mouku, cukr a kypřicí prášek. Přilijte vejce, olej a podmáslí. Pořádně promíchejte.

3

Z těsta oddělte o něco víc než třetinu a smíchejte ji s modrým mákem. Do zbývajícího těsta vmíchejte bílý mák.

4

Do připravené formy nalijte část světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbývající světlé těsto. Pečte cca hodinu tak, aby zapíchnutá špejle vyšla čistá.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín