Dopřejte hruškám opojnou lázeň z aromatického portského vína
Suroviny
jogurt řeckého typu
100
ml
lze nahradit jiným bílým hustým jogurtem
skořice
¼
ČL
třtinový cukr
4
PL
máslo
20
g
hruška
3
ks
oloupaná, rozčtvrcená
víno portské
60
ml
pomerančová šťáva
125
ml
Postup
2
Do malého kastrolu dejte máslo, 3 lžíce cukru a hrušky. Hrušky ve směsi zahřívejte dvě až tři minuty z každé strany, až budou zlatavé. Přidejte portské, pomerančovou šťávu a vařte pět minut.
3
Při podávání rozdělte hrušky na talíře, polijte šťávou s portským a navrch ozdobte jogurtovou omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Kvalitní řecký jogurt značky Mevgal, Kolios nebo Fage Total dostanete v prodejnách zdravé výživy nebo v obchodech s řeckými lahůdkami (např. www.mediterran.cz).