Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrušky v portském s pomerančovou omáčkou

Hrušky v portském s pomerančovou omáčkou

4.8/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 674 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 113 g
Tuky 17 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte hruškám opojnou lázeň z aromatického portského vína

Suroviny

lze nahradit jiným bílým hustým jogurtem
skořice ¼ ČL
třtinový cukr 4 PL
oloupaná, rozčtvrcená
pomerančová šťáva 125 ml

Postup

1

Dejte do mísy jogurt, skořici a jednu lžíci cukru a dohladka prošlehejte.

2

Do malého kastrolu dejte máslo, 3 lžíce cukru a hrušky. Hrušky ve směsi zahřívejte dvě až tři minuty z každé strany, až budou zlatavé. Přidejte portské, pomerančovou šťávu a vařte pět minut.

3

Při podávání rozdělte hrušky na talíře, polijte šťávou s portským a navrch ozdobte jogurtovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Kvalitní řecký jogurt značky Mevgal, Kolios nebo Fage Total dostanete v prodejnách zdravé výživy nebo v obchodech s řeckými lahůdkami (např. www.mediterran.cz).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín