0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrušky v portském s pomerančovou omáčkou

Hrušky v portském s pomerančovou omáčkou

4.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 674 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 113 g
Tuky 17 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte hruškám opojnou lázeň z aromatického portského vína

Suroviny

jogurt řeckého typu 100 ml
lze nahradit jiným bílým hustým jogurtem
skořice 0.25 ČL
třtinový cukr 4 PL
máslo 20 g
hruška 3 ks
oloupaná, rozčtvrcená
víno portské 60 ml
pomerančová šťáva 125 ml

1 Dejte do mísy jogurt, skořici a jednu lžíci cukru a dohladka prošlehejte.

2 Do malého kastrolu dejte máslo, 3 lžíce cukru a hrušky. Hrušky ve směsi zahřívejte dvě až tři minuty z každé strany, až budou zlatavé. Přidejte portské, pomerančovou šťávu a vařte pět minut.

3 Při podávání rozdělte hrušky na talíře, polijte šťávou s portským a navrch ozdobte jogurtovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Kvalitní řecký jogurt značky Mevgal, Kolios nebo Fage Total dostanete v prodejnách zdravé výživy nebo v obchodech s řeckými lahůdkami (např. www.mediterran.cz).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit