Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 642 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 56 g
Tuky 38 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající předkrm nebo chuťovka na party. Spojení pikantního sýra s lahodnou hruškou je přímo delikátní!

Suroviny

z jednoho citronu
sýr 100 g
rokfór rozdrobený
na posypání

1 Hrušky oloupejte, podélně je rozpulte a vykrojte jádřince. Lžičkou vyberte trochu ovocné dužiny a hrušky pokapejte citronovou šťávou. Tohle opatření zabrání tomu, aby ovoce zhnědlo.

2 Dužinu utřete se smetanou a rozdrobeným sýrem na krém. Naplňte jím hrušky a posypte je nasekanými vlašským ořechy.

ROKFÓR Mléko na výrobu známého francouzského ovčího sýra musí pocházet výlučně z blízkého okolí vesničky Roquefort-sur-Soulzon v Aveyronu a z pěti sousedních departmentů. Sýr zraje minimálně čtvrt roku ve velkých podzemních sklepích; obyvatelé vesnice mají výhradní právo na jeho výrobu už od roku 1411. Pravý rokfór poznáte podle fólie s označením Roquefort, logem AOC a cedulkou s červenou ovcí – symbolem tohoto sýra. Seženete ho ve specializovaných obchodech se sýry (například v pražské Havelské ulici v domě U Závoje) nebo v oddělení sýrů dobře zásobených hypermarketů.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč