Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 642 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 56 g
Tuky 38 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající předkrm nebo chuťovka na party. Spojení pikantního sýra s lahodnou hruškou je přímo delikátní!

Suroviny

z jednoho citronu
sýr 100 g
rokfór rozdrobený
na posypání

Postup

1

Hrušky oloupejte, podélně je rozpulte a vykrojte jádřince. Lžičkou vyberte trochu ovocné dužiny a hrušky pokapejte citronovou šťávou. Tohle opatření zabrání tomu, aby ovoce zhnědlo.

2

Dužinu utřete se smetanou a rozdrobeným sýrem na krém. Naplňte jím hrušky a posypte je nasekanými vlašským ořechy.

ROKFÓR Mléko na výrobu známého francouzského ovčího sýra musí pocházet výlučně z blízkého okolí vesničky Roquefort-sur-Soulzon v Aveyronu a z pěti sousedních departmentů. Sýr zraje minimálně čtvrt roku ve velkých podzemních sklepích; obyvatelé vesnice mají výhradní právo na jeho výrobu už od roku 1411. Pravý rokfór poznáte podle fólie s označením Roquefort, logem AOC a cedulkou s červenou ovcí – symbolem tohoto sýra. Seženete ho ve specializovaných obchodech se sýry (například v pražské Havelské ulici v domě U Závoje) nebo v oddělení sýrů dobře zásobených hypermarketů.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín