Vynikající předkrm nebo chuťovka na party. Spojení pikantního sýra s lahodnou hruškou je přímo delikátní!
Postup
Hrušky oloupejte, podélně je rozpulte a vykrojte jádřince. Lžičkou vyberte trochu ovocné dužiny a hrušky pokapejte citronovou šťávou. Tohle opatření zabrání tomu, aby ovoce zhnědlo.
Dužinu utřete se smetanou a rozdrobeným sýrem na krém. Naplňte jím hrušky a posypte je nasekanými vlašským ořechy.
ROKFÓR Mléko na výrobu známého francouzského ovčího sýra musí pocházet výlučně z blízkého okolí vesničky Roquefort-sur-Soulzon v Aveyronu a z pěti sousedních departmentů. Sýr zraje minimálně čtvrt roku ve velkých podzemních sklepích; obyvatelé vesnice mají výhradní právo na jeho výrobu už od roku 1411. Pravý rokfór poznáte podle fólie s označením Roquefort, logem AOC a cedulkou s červenou ovcí – symbolem tohoto sýra. Seženete ho ve specializovaných obchodech se sýry (například v pražské Havelské ulici v domě U Závoje) nebo v oddělení sýrů dobře zásobených hypermarketů.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů )