0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí burger s piri piri
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4393 kcal
Bílkoviny 318 g
Sacharidy 219 g
Tuky 246 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle drůbeží burger rozhodně není nic proti zdravému životnímu stylu, sestavili jsme ho ze samých lehkých a zdravých ingrediencí.

Suroviny

tymián 3 snítky
lístky otrhané
paprika mletá uzená 2 PL
česnek 2 stroužky
drcený
olivový olej 1 PL
citronová kůra
a šťáva z 1 citronu
chilli sušené 1 ČL
vločky
nakrájená na tenké plátky
čedar 4 plátek
hamburgerová bulka 4 ks
celozrnná
ledový salát
nebo římský, natrhaný
Na jogurtovou omáčku
hustý
česnek 1 stroužek
limetová šťáva
z 1/2 limetky
Na omáčku piri piri
rýžový sirup 60 ml
chilli paprička 4 ks
nakrájená nahrubo
paprika mletá sladká 1 ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
strouhaný
česnek 1 stroužek
nasekaný

V míse promíchejte tymián, papriku, česnek, olej, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a část chilli vloček. Přidejte kuřecí maso, promíchejte a dejte minimálně na hodinu odležet (pro lepší chuť nechte marinovat přes noc).

2 Na omáčku piri piri dejte do hrnce všechny ingredience, přilijte 60 ml vody a na mírném plameni 5 minut provařte. Odstavte.

3 Na jogurtovou omáčku v misce promíchejte jogurt, česnek, limetovou šťávu a zbylé chilli.

4 Rozpalte gril či grilovací nebo nepřilnavou pánev a opečte na ní kuřecí plátky. Na ně rozdělte sýr a nechte ho roztéct.

5 Bulky rozřízněte, spodní stranu potřete jogurtovou směsí, rozdělte na ně ledový salát, kuřecí plátky – navrch dejte ty s rozpečeným sýrem, zakápněte omáčkou piri piri, přiklopte druhou polovinou bulek a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč