Tenhle drůbeží burger rozhodně není nic proti zdravému životnímu stylu, sestavili jsme ho ze samých lehkých a zdravých ingrediencí.
Suroviny
Postup
V míse promíchejte tymián, papriku, česnek, olej, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a část chilli vloček. Přidejte kuřecí maso, promíchejte a dejte minimálně na hodinu odležet (pro lepší chuť nechte marinovat přes noc).
Na omáčku piri piri dejte do hrnce všechny ingredience, přilijte 60 ml vody a na mírném plameni 5 minut provařte. Odstavte.
Na jogurtovou omáčku v misce promíchejte jogurt, česnek, limetovou šťávu a zbylé chilli.
Rozpalte gril či grilovací nebo nepřilnavou pánev a opečte na ní kuřecí plátky. Na ně rozdělte sýr a nechte ho roztéct.
Bulky rozřízněte, spodní stranu potřete jogurtovou směsí, rozdělte na ně ledový salát, kuřecí plátky – navrch dejte ty s rozpečeným sýrem, zakápněte omáčkou piri piri, přiklopte druhou polovinou bulek a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )
- Nejlepší masové burgery 21x jinak(21 receptů )