Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí burger s piri piri
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4393 kcal
Bílkoviny 318 g
Sacharidy 219 g
Tuky 246 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle drůbeží burger rozhodně není nic proti zdravému životnímu stylu, sestavili jsme ho ze samých lehkých a zdravých ingrediencí.

Suroviny

tymián 3 snítky
lístky otrhané
paprika mletá uzená 2 PL
česnek 2 stroužky
drcený
olivový olej 1 PL
a šťáva z 1 citronu
chilli sušené 1 ČL
vločky
nakrájená na tenké plátky
čedar 4 plátek
celozrnná
ledový salát
nebo římský, natrhaný
Na jogurtovou omáčku
hustý
česnek 1 stroužek
limetová šťáva
z 1/2 limetky
Na omáčku piri piri
rýžový sirup 60 ml
nakrájená nahrubo
zázvor (čerstvý) 1 ČL
strouhaný
česnek 1 stroužek
nasekaný

Postup

1

V míse promíchejte tymián, papriku, česnek, olej, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a část chilli vloček. Přidejte kuřecí maso, promíchejte a dejte minimálně na hodinu odležet (pro lepší chuť nechte marinovat přes noc).

2

Na omáčku piri piri dejte do hrnce všechny ingredience, přilijte 60 ml vody a na mírném plameni 5 minut provařte. Odstavte.

3

Na jogurtovou omáčku v misce promíchejte jogurt, česnek, limetovou šťávu a zbylé chilli.

4

Rozpalte gril či grilovací nebo nepřilnavou pánev a opečte na ní kuřecí plátky. Na ně rozdělte sýr a nechte ho roztéct.

5

Bulky rozřízněte, spodní stranu potřete jogurtovou směsí, rozdělte na ně ledový salát, kuřecí plátky – navrch dejte ty s rozpečeným sýrem, zakápněte omáčkou piri piri, přiklopte druhou polovinou bulek a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...