0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí burger s piri piri

Kuřecí burger s piri piri

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3923 kcal
Bílkoviny 290 g
Sacharidy 144 g
Tuky 233 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle drůbeží burger rozhodně není nic proti zdravému životnímu stylu, sestavili jsme ho ze samých lehkých a zdravých ingrediencí.

Suroviny

tymián 3 snítky
lístky otrhané
paprika 2 PL
uzená, mletá
česnek 2 stroužky
drcený
olivový olej 1 PL
citron 1 ks
kůra a šťáva
chilli sušené 1 ČL
vločky
kuřecí prsa 500 g
nakrájená na tenké plátky
čedar 4 plátek
4 ks
bulka celozrnná
salát
ledový nebo římský, natrhaný
Na jogurtovou omáčku
jogurt 140 g
hustý, bílý
česnek 1 stroužek
1 ks
limetky vymačkaná šťáva
Na omáčku piri piri
rýžový sirup 60 ml
chilli paprička 4 ks
nakrájená nahrubo
paprika 1
mletá, sladká
zázvor (čerstvý) 1 ČL
strouhaný
česnek 1 stroužek
nasekaný

V míse promíchejte tymián, papriku, česnek, olej, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a část chilli vloček. Přidejte kuřecí maso, promíchejte a dejte minimálně na hodinu odležet (pro lepší chuť nechte marinovat přes noc).

2 Na omáčku piri piri dejte do hrnce všechny ingredience, přilijte 60 ml vody a na mírném plameni 5 minut provařte. Odstavte.

3 Na jogurtovou omáčku v misce promíchejte jogurt, česnek, limetovou šťávu a zbylé chilli.

4 Rozpalte gril či grilovací nebo nepřilnavou pánev a opečte na ní kuřecí plátky. Na ně rozdělte sýr a nechte ho roztéct.

5 Bulky rozřízněte, spodní stranu potřete jogurtovou směsí, rozdělte na ně ledový salát, kuřecí plátky – navrch dejte ty s rozpečeným sýrem, zakápněte omáčkou piri piri, přiklopte druhou polovinou bulek a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit