0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jemná tvarohová vánočka

Jemná tvarohová vánočka

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5787 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 864 g
Tuky 198 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka 500 g
1:1 hladka,polohrubá
moučkový cukr 150 g
máslo 150 g
tvaroh 1 bal
vejce 4 ks
jedno na potření
kypřicí prášek do pečiva 1
vanilkový cukr 1 ks
mléko 3 PL
smetana 3 PL
sůl špetka
rozinky 3
namočené v rumu
mandle
na posypání

Postup

1

Tvaroh pečlivě rozmačkáme se změklým máslem, s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci.

2

Mouku promícháme s práškem do pečiva.

3

Přidáme rozinky a tvarohovou hmotu.

4

Přilijeme rum, mléko a vypracujeme vláčné těsto.

5

Formu na vánočku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji připraveným těstem a vložíme do trouby.

6

Pečeme při 150 st. cca 45 min. Po upečení necháme zchladnout ve formě a poté opatrně vyklopíme.

Vystydlou pocukrujeme. 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit