Zkuste klasickou polévku připravit lehce netradičně a přesto pořád skvěle. Pokud vás ještě nikdy nenapadlo zužitkovat z kedlubny i listy, budete překvapeni, jak chutné jsou. Objevování nových surovin se nikdy neomrzí.
Suroviny
sádlo
1
PL
cibule
1
ks
nakrájená nadrobno
klobása
2
ks
pikantní klobáska nebo chorizo, nakrájené na půlkolečka
česnek
2
stroužky
nadrobno
salát
500
g
kedlubnové listí
paprika mletá sladká
1
PL
brambory
3
ks
oloupané a nakrájené na kostičky
vývar zeleninový
1,5
l
nebo hovězí
sušené houby
1
hrst
nemusí být
sůl
k podávání
Postup
1
Na sádle orestujte cibuli, klobásku
a česnek. Kedlubnové listí operte, odkrojte tuhé stonky. Ty nakrájejte nadrobno, listy můžete nahrubo nebo na velikost sousta. Stonky přidejte do hrnce a krátce opečte, zaprašte paprikou, promíchejte, vsypte brambory, podlijte vývarem, přidejte houby a vařte cca 10–15 minut, aby stonky a brambory změkly. Ke konci přisypte kedlubnové lupení a uvařte doměkka. Dosolte a podávejte se zakysanou smetanou.