Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapustnica z kedlubnového listí
Kapustnica z kedlubnového listí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kapustnica z kedlubnového listí

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1784 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 154 g
Tuky 84 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste klasickou polévku připravit lehce netradičně a přesto pořád skvěle. Pokud vás ještě nikdy nenapadlo zužitkovat z kedlubny i listy, budete překvapeni, jak chutné jsou. Objevování nových surovin se nikdy neomrzí.

Suroviny

nakrájená nadrobno
pikantní klobáska nebo chorizo, nakrájené na půlkolečka
česnek 2 stroužky
nadrobno
salát 500 g
kedlubnové listí
oloupané a nakrájené na kostičky
vývar zeleninový 1,5 l
nebo hovězí
nemusí být
sůl
k podávání

Postup

1

Na sádle orestujte cibuli, klobásku
a česnek. Kedlubnové listí operte, odkrojte tuhé stonky. Ty nakrájejte nadrobno, listy můžete nahrubo nebo na velikost sousta. Stonky přidejte do hrnce a krátce opečte, zaprašte paprikou, promíchejte, vsypte brambory, podlijte vývarem, přidejte houby a vařte cca 10–15 minut, aby stonky a brambory změkly. Ke konci přisypte kedlubnové lupení a uvařte doměkka. Dosolte a podávejte se zakysanou smetanou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...