Špenátové palačinky s žampiony a brynzou
Do 30 minut
Velmi snadné
Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
V předchozí týdenní úsporné kuchařce jsme si ukázali, jak ze špenátu připravit zelené těstoviny a dnes jsme ho přidali do palačinek! Světe div se, mají stejně neodolatelnou jarní barvu. Jako náplň jsme zvolili kombinaci žampionů, brynzy a čerstvých bylinek.
Že fazole a těstoviny nejdou příliš dohromady? Pak tento recept vás přesvědčí o opaku. Jde o super rychlé jídlo s vůní čerstvého tymiánu. Fettuccine můžete nahradit jinými delšími těstovinami např. špagetami, ale dobré budou i klasické fleky.
Proč zařadit kedlubny do svého jídelníčku? Obsahují spoustu prospěšných látek jako vitamin C, celou řadu vitamínů skupiny B, vápník, fosfor, železo, a také selen a jsou velmi chutnou jarní zeleninou, kterou nejen že můžete chroupat samotnou, ale také z ní připravit řadu chutných receptů.
Kulajdu lze vařit na mnoho způsobů, ale my pro tentokrát zvolili ten nejjednodušší. Základ tvoří čerstvé lesní houby, ale stejně chutné budou i sušené, které je ovšem nutné předem namočit. Do houbového vývaru přidejte koření a další ingredience dle návodu.
Kedlubny ještě jednou, tentokrát je proměníme v lehkou jarní polévku. Na zahuštění jsme použili ječnou mouku, ale stejného efektu dosáhnete, pokud část polévky i se zeleninou odeberete a do hladka rozmixujete tyčovým mixérem. Vzniklou kašičku vrátíte zpět do hrnce a polévku promícháte.
Představujeme vám klasický pokrm italských sedláků. Spojení těstovin, špenátu, černých oliv a ostré chorizo klobásy rozhodně nemůže urazit ani našince.
Znáte vinnou klobásu jen jako zamotaného a osmaženého šneka? Pak vám tentokrát rozšíříme obzory. Směs vymáčknutá ze střívka se výborně hodí jako náplň zapečených žampionů.
Zdroj informací: Apetit