Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 373
Do hodiny Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3684 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 633 g
Tuky 86 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Způsobů, jak vylepšit recept na bábovku je celá řada. Pokud do těsta použijete kefír, bude bábovka vláčná, šťavnatá a lehká. Příprava těsta na bábovku je navíc velmi rychlá. Bábovka z kefíru vás určitě dostane! 

Suroviny

na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
vejce 2 ks
rostlinný olej 4 PL
sůl 1 špetka
kefír 500 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C, bábovkovou formu pečlivě vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. 

2

Vejce ušlehejte s cukrem a olejem do nadýchané pěny. Po částech vmíchejte mouku smíchanou s jedlou sodou a solí a kefír.

3

Těsto na kefírovou bábovku nalijte do připravené formy.

4

Pečte v předehřáté troubě cca 45 minut nebo do chvíle, kdy zapíchnutá špejle vyjde z korpusu ven čistá a suchá (tedy beze stop syrového těsta).

5

Asi 15 minut nechte chladnout ve formě, poté vyklopte, nechte zcela vychladnout na mřížce a před podáváním podle chuti poprašte moučkovým cukrem.

Ilustrační fotografie: Unsplash.com

Autor: melounitko

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...