Způsobů, jak vylepšit recept na bábovku je celá řada. Pokud do těsta použijete kefír, bude bábovka vláčná, šťavnatá a lehká. Příprava těsta na bábovku je navíc velmi rychlá. Bábovka z kefíru vás určitě dostane!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C, bábovkovou formu pečlivě vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Vejce ušlehejte s cukrem a olejem do nadýchané pěny. Po částech vmíchejte mouku smíchanou s jedlou sodou a solí a kefír.
Těsto na kefírovou bábovku nalijte do připravené formy.
Pečte v předehřáté troubě cca 45 minut nebo do chvíle, kdy zapíchnutá špejle vyjde z korpusu ven čistá a suchá (tedy beze stop syrového těsta).
Asi 15 minut nechte chladnout ve formě, poté vyklopte, nechte zcela vychladnout na mřížce a před podáváním podle chuti poprašte moučkovým cukrem.
Ilustrační fotografie: Unsplash.com