Vlašské ořechy s javorovým sirupem tvoří báječnou kombinaci. Neváhejte a pusťte se do pečení.
Suroviny
vlašské ořechy
150
g
mouka pšeničná hladká
180
g
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
sůl
½
ČL
vejce
2
ks
velká
hnědý cukr
60
g
javorový sirup
120
ml
mléko
130
ml
ořechový olej
6
PL
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C, vložte do ní plech se 150 g vlašských ořechů a opražte je, aby lehce ztmavly. Ořechy nechte zchladnout, semelte a smíchejte se 180 g hladké mouky, 2 lžičkami prášku do pečiva, ½ lžičky soli.
2
Stranou lehce prošlehejte 2 velká vejce, pak přidejte 60 g tmavého cukru a 120 ml javorového sirupu. Prošlehejte do světlehněda a zašlehejte 130 ml mléka a 6 lžic ořechového oleje. Vmíchejte mouku. Pečte ve formičkách 20 minut, zapíchnutá špejle by měla být čistá.
Komentáře
Luxusní. Použila jsem slunečnicový olej a jednu polovinu dávky javorového sirupu jsem nahradila datlovým. Křehoučké a moc chutné.
Moc dobré, na mě trochu více sladké, ale jinak skvělé :))
ou jeee, nájde niekto lepšie od týchto? :-)