Muffiny s vlašskými ořechy

Muffiny s vlašskými ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 menších muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3334 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 290 g
Tuky 207 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vlašské ořechy s javorovým sirupem tvoří báječnou kombinaci. Neváhejte a pusťte se do pečení.

Suroviny

vlašské ořechy 150 g
mouka pšeničná hladká 180 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 0.5 ČL
vejce 2 ks
velká
hnědý cukr 60 g
javorový sirup 120 ml
mléko 130 ml
ořechový olej 6 PL

Zahřejte troubu na 200 °C, vložte do ní plech se 150 g vlašských ořechů a opražte je, aby lehce ztmavly. Ořechy nechte zchladnout, semelte a smíchejte se 180 g hladké mouky, 2 lžičkami prášku do pečiva, ½ lžičky soli. Stranou lehce prošlehejte 2 velká vejce, pak přidejte 60 g tmavého cukru a 120 ml javorového sirupu. Prošlehejte do světlehněda a zašlehejte 130 ml mléka a 6 lžic ořechového oleje. Vmíchejte mouku. Pečte ve formičkách 20 minut, zapíchnutá špejle by měla být čistá.

Komentáře

Jana Marie Katolická

Luxusní. Použila jsem slunečnicový olej a jednu polovinu dávky javorového sirupu jsem nahradila datlovým. Křehoučké a moc chutné.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit