Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3074 kcal
Bílkoviny 87 g
Cukr 268 g
Tuky 168 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zkuste ukoulet knedlíky jinak – z kukuřičné mouky.

Suroviny

mléko 400 ml
máslo 140 g
sůl 1 PL
polenta 150 g
vejce 3 ks
housky 3 ks
nakrájené na kostičky

Do rendlíku dejte mléko, 100 g másla a 1 lžičku soli a přiveďte k varu. Vsypte 150 g polenty (instantní nebo obyčejné) a míchejte, aby ze směsi vznikla hrouda. Hroudu přendejte do mísy, až zchladne, postupně do ní zapracujte vejce a potom zchladlé kostičky ze housek opečené na 40 g másla. Nechte cca 20 minut odležet.

Z odpočatého těsta vytvarujte 16 až 18 kulatých knedlíků a vařte je 8–10 minut ve vroucí osolené vodě. Dobré k pečenému masu i k omáčkám – houbové, játrové, rajské i ke guláši nebo kachně.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit