Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Knedlíky z polenty
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3074 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 268 g
Tuky 168 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste ukoulet knedlíky jinak – z kukuřičné mouky.

Suroviny

mléko 400 ml
máslo 140 g
sůl 1 PL
polenta 150 g
vejce 3 ks
housky 3 ks
nakrájené na kostičky

Postup

1

Do rendlíku dejte mléko, 100 g másla a 1 lžičku soli a přiveďte k varu. Vsypte 150 g polenty (instantní nebo obyčejné) a míchejte, aby ze směsi vznikla hrouda. Hroudu přendejte do mísy, až zchladne, postupně do ní zapracujte vejce a potom zchladlé kostičky ze housek opečené na 40 g másla. Nechte cca 20 minut odležet.

2

Z odpočatého těsta vytvarujte 16 až 18 kulatých knedlíků a vařte je 8–10 minut ve vroucí osolené vodě. Dobré k pečenému masu i k omáčkám – houbové, játrové, rajské i ke guláši nebo kachně.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín