Kokosové střapáče jsou pěkně rozverné vánoční cukroví, které si teď s námi můžete připravit i vy! A pokud recept ještě neznáte, určitě ho vyzkoušejte. Kokosové cukroví se bude hrdě pyšnit na vašem talíři s cukrovím, ovšem nejspíš ne příliš dlouho, protože je skutečně velmi jemné a lahodné.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
200
g
máslo
200
g
kokos strouhaný
150
g
krupicový cukr
100
g
vejce
1
ks
tmavá
Na náplň
máslo
120
g
moučkový cukr
80
g
kokos strouhaný
80
g
+ na ozdobu
kakao
1
PL
(nemusí být)
vejce
1
ks
(můžete zcela vynechat)
rum
2
PL
Postup
1
Zpracujte prvních šest surovin na těsto a dejte na hodinu do chladničky.
2
Vyválejte na sílu 3 mm a vykrajujte kolečka. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem při 170 °C asi 10–12 minut.
3
Utřete přísady na krém a spojujte jimi vychladlá kolečka. Potřete je čokoládovou polevou a posypte kokosem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Cukroví na poslední chvíli(6 receptů )
- Kokosové buchty a moučníky: Čím vás může kokos při pečení potrápit a jak tomu předejít(66 receptů )