Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Snadné

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 300 g
tuk 200 g
nebo máslo
žloutek 1 ks
moučkový cukr 50 g
sůl špetka
mléko 3 PL
Na těsto
jablka 700 g
skořicový cukr 2
vlašské ořechy hrst
rozinky

Na vál si nasypeme mouku, doprostřed dáme žloutek, moučkový cukr, špetku soli, mléko a nakrájenou Heru a vypracujeme těsto. Těsto si následně rozpůlíme a vyválíme 2 stejně velké pláty (velké jako plech). První plát vložíme na pečícím papírem vyložený plech. Navrch dáme nahrubo nastrouhaná oloupaná jalka, zasypeme 2 skořicovými cukry, nasekanými vlašskými ořechy a rozinkami. Navrch dáme druhý plát. Lehce propícháme vidličkou a pečeme asi na 170 °C do růžova.

Autor: machetka

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit