0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejrychlejší rybí koláč na světě

Nejrychlejší rybí koláč na světě

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1149 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 70 g
Tuky 61 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potřebujete zbystřit mozek a zlepšit svou vitalitu? Dejte si makrelu! Její tuk obsahuje cenné a důležité omega-3 mastné kyseliny, které lidské tělo pro správné fungování nezbytně potřebuje. Makrela navíc skvěle chutná!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
rajče 400 g
v konzervě, pokrájená s bylinkami
česnek 1 stroužek
vývar 100 ml
rybí nebo zeleninový
makrela 300 g
uzená
strouhanka 50 g
nasucho opražená
parmazán 25 g
jemně nastrouhaný
pepř

Postup

1

Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a pomalu na něm smažte pokrájenou cibuli asi pět minut, aby změkla. Přidejte konzervovaná rajčata, prolisovaný česnek a vývar, přiveďte k varu a na mírném plameni nechte pět minut probublávat. Ochuťte pepřem.

2


Uzenou makrelu natrhejte do hrnce, zamíchejte, pak směs nalijte do nízké zapékací misky a zasypte strouhankou i parmazánem. Grilujte pět minut, dokud koláč nebude bublat a nezezlátne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit