Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 37
Do 30 minut Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5786 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 547 g
Tuky 298 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koňaková bábovka nesmí ve vašem soupisu bábovkových receptů chybět. Ať už použijete domácí vaječný likér, nebo ten kupovaný, výsledek vás jednoznačně uchvátí. Bábovka s vaječným koňakem je nadýchaná a opravdu velmi rychlá. Díky kakaovému těstu navíc získá typické mramorový vzhled.

Suroviny

vejce 5 ks
krystalový cukr 200 g
olej 250 ml
vaječný likér 250 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
kakao 1 PL

Postup

1

Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehejte do pěny.

2

Za stálého šlehání tenkým pramínkem přilijte olej a poté vaječný koňak.

3

Do směsi vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva.

4

Tři čtvrtiny hmoty nalijte do bábovkové formy, do zbytku zamíchejte lžíci prosátého kakaa a poté nalijte do formy.

5

Vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte 60 minut.

Autor: lenkan

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...