Koňaková bábovka nesmí ve vašem soupisu bábovkových receptů chybět. Ať už použijete domácí vaječný likér, nebo ten kupovaný, výsledek vás jednoznačně uchvátí. Bábovka s vaječným koňakem je nadýchaná a opravdu velmi rychlá. Díky kakaovému těstu navíc získá typické mramorový vzhled.
Suroviny
vejce
5
ks
krystalový cukr
200
g
vanilkový cukr
1
bal
olej
250
ml
vaječný likér
250
ml
mouka pšeničná polohrubá
300
g
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
kakao
1
PL
Postup
1
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehejte do pěny.
2
Za stálého šlehání tenkým pramínkem přilijte olej a poté vaječný koňak.
3
Do směsi vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva.
4
Tři čtvrtiny hmoty nalijte do bábovkové formy, do zbytku zamíchejte lžíci prosátého kakaa a poté nalijte do formy.
5
Vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte 60 minut.
Ilustrační foto: Unsplash.com