0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5786 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 547 g
Tuky 298 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 5 ks
krystalový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 ks
olej 250 ml
vaječný likér 250 ml
mouka pšeničná polohrubá 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
kakao 1 PL

Postup

1

Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny.

2

Za stálého šlehání tenkým pramínkem přilejeme olej a poté vaječný koňak.

3

Do směsi vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.

4

Tři čtvrtiny hmoty nalijeme do bábovkové formy, do zbytku zamícháme lžíci prosátého kakaa a poté přidáme do formy.

5

Vložíme do trouby předehřáté na 175°C a pečeme 60 minut.

Autor: lenkan

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit