Dezert, který vás opravdu osvěží. Místo malin můžete vyzkoušet jakékoli jiné ovoce, třeba jahody nebo borůvky.
Suroviny
mascarpone
125
g
smetana ke šlehání
200
ml
bazalka
20
lístků
velké, čerstvé
cukr
5
PL
krystalový
maliny
125
g
Postup
1
V hmoždíři rozmělněte paličkou bazalkové lístky s cukrem. Jde to i v normální misce třeba pomocí malé naběračky. Nepoužívejte mixér, protože by bazalka vybledla. V míse promíchejte mascarpone, smetanu a tři a půl lžíce bazalkového cukru a vyšlehejte na jemný krém.
2
Do pohárů dejte maliny (hrst si jich odložte), posypte polovinou zbylého bazalkového cukru, navršte krém, ozdobte odloženými malinami a zbylým cukrem. Podávejte vychlazené s piškoty, a to nejpozději do hodiny.