0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bazalkové pohlazení s malinami

Bazalkové pohlazení s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bazalkové pohlazení s malinami

3.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1480 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 101 g
Tuky 116 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert, který vás opravdu osvěží. Místo malin můžete vyzkoušet jakékoli jiné ovoce, třeba jahody nebo borůvky.

Suroviny

bazalka 20 lístků
velké, čerstvé
cukr 5 PL
krystalový
maliny 125 g
savoiardi (cukrářské piškoty) 8 ks

1 V hmoždíři rozmělněte paličkou bazalkové lístky s cukrem. Jde to i v normální misce třeba pomocí malé naběračky. Nepo­užívejte mixér, protože by bazalka vybledla. V míse promíchejte mascarpone, smetanu a tři a půl lžíce bazalkového cukru a vyšlehejte na jemný krém.

2 Do pohárů dejte maliny (hrst si jich odložte), posypte polovinou zbylého bazalkového cukru, navršte krém, ozdobte odloženými malinami a zbylým cukrem. Podávejte vychlazené s piškoty, a to nejpozději do hodiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč