0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bazalkové pohlazení s malinami

Bazalkové pohlazení s malinami

3.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4743 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 626 g
Tuky 148 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert, který vás opravdu osvěží. Místo malin můžete vyzkoušet jakékoli jiné ovoce, třeba jahody nebo borůvky.

Suroviny

mascarpone 125 g
smetana ke šlehání 200 ml
bazalka 20
velké, čerstvé
5 PL
krystalový cukrový
maliny 125 g
piškoty 8 ks
podlouhlé

V hmoždíři rozmělněte paličkou bazalkové lístky s cukrem. Jde to i v normální misce třeba pomocí malé naběračky. Nepo­užívejte mixér, protože by bazalka vybledla. V míse promíchejte mascarpone, smetanu a tři a půl lžíce bazalkového cukru a vyšlehejte na jemný krém. Do pohárů dejte maliny (hrst si jich odložte), posypte polovinou zbylého bazalkového cukru, navršte krém, ozdobte odloženými malinami a zbylým cukrem. Podávejte vychlazené s piškoty, a to nejpozději do hodiny.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit