
Kotlety s cizrnou a rýží
Kotleta s rýží je sice moc dobrá, ale možná trochu obyčejná... Přidejte rajčatovou omáčku a cizrnu a posuňte tohle jídlo na novou úroveň!
Ingredience
- po 1 lžičce římského kmínu, fenyklového semínka a sušeného oregana
- 2 lžíce olivového oleje
- 4–6 vepřových kotlet (kosti dodají omáčce na síle)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 cibule, nakrájená nahrubo
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 250ml passaty
- 250ml drůbežího vývaru nebo vody
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 2 sušené bobkové listy
- 1/2 svitku skořice
- 400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
- dušená dlouhozrnná nebo obyčejná rýže k podávání
- řecký nebo smetanový jogurt a lístky z 1 svazku koriandru k podávání
Příprava jídla
1 V porcelánovém či kamenném hmoždíři nahrubo podrťte římský kmín, fenykl a oregano. Přidejte 2 lžičky oleje a promíchejte na pastu. Pastou potřete kotlety ze všech stran. Osolte je a opepřete.
2 Zbývající olej rozehřejte v kastrolu na středním až silném ohni, poté na něm opékejte kotlety z obou stran dozlatova. Přesuňte je na talíř.
3 Do kastrolu přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte 3 minuty doměkka. Vmíchejte passatu, vývar, ocet, bobkové listy a skořici. Pak do kastrolu vraťte maso. Přiklopte. Duste doměkka (zhruba 30 minut, zkoušejte průběžně).
4 Vmíchejte cizrnu a prohřejte. Podle chuti dosolte a dopepřete. Kotlety (podle potřeby je můžete zbavit přebytečného tuku) podávejte s omáčkou s cizrnou, doplněné rýží, jogurtem a koriandrem.
Přidat komentář