Pečínku se zeleninou můžete při podávání doprovodit bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo jen čerstvým chlebem.
Suroviny
Postup
Maso ze všech stran osolte a opepřete, potřete česnekem a navrch okmínujte. Nechte pár hodin či přes noc rozležet v chladničce.
Troubu předehřejte na 220°C.
Do pekáče nalijte ocet rozmíchaný ve vývaru, vsypte cibuli, mrkev a pastinák, položte maso kostí dolů a tukem nahoru, polijte tekutinou z pekáče. Přidejte snítky bylinek podle chuti.
Pečte při této teplotě tak dlouho, až povrch zezlátne, pak teplotu zmírněte na 160°C. Po celou dobu pečení maso průběžně co čtvrthodinu přelévejte tekutinou z pekáče. Celkově by pečení mělo trvat okolo 2 hodin. Ze správně upečeného masa vytéká po zapíchnutí grilovací jehly čirá šťáva bez stopy růžového zbarvení.
Maso nechte před krájením 10 minut odpočívat volně zakryté alobalem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu(22 receptů)
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů)
- Kořenová zelenina: Levná surovina, kterou připravíte na desítky lahodných způsobů(36 receptů)