Doslova prostopášný pudink! Třešně v něm svůdně doplňuje tmavá čokoláda, jemně natrpklá vůně mandlového likéru a sušenky. Praktický tip: Tabulku čokolády dejte před strouháním aspoň na půl hodiny do mrazáku, aby se vám při práci neroztékala v rukou.
Suroviny
1 Dejte si stranou čtyři až šest pěkných třešní i se stopkami. Zbytek odpeckujte a smíchejte s cukrem a likérem. Zakryjte a nechte aspoň dvě hodiny macerovat v chladničce.
2 Těsně před podáváním lehce našlehejte smetanu a přidejte do ní podrcené sušenky. Do čtyř velkých anebo šesti menších sklenic rozdělte asi třetinu naložených třešní a přelijte je trochou šťávy, která v míse zůstala.
3 Třešně zakryjte asi polovinou smetany se sušenkami a pokračujte polovinou nastrouhané čokolády. Vrstvy opakujte, dokud nespotřebujete všechny třešně, krém a většinu čokolády. Na závěr ozdobte každou sklenici celými třešněmi a posypte zbylou čokoládou.
Lahodné variace
Sušenky i likér můžete obměňovat podle chuti; použijte třeba cukrářské piškoty, polomáčené sušenky a likér například pomerančový, jako je Grand Marnier, nebo kávový (Kahlúa). Jelikož likér potřebujete jenom na ochucení, budou vám stačit lahvičky miniaturky, jejichž cena se pohybuje okolo 50 korun.