0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krém s třešněmi, čokoládou a mandlovým likérem

Krém s třešněmi, čokoládou a mandlovým likérem

4/5 Počet hodnocení: 104
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2013 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 177 g
Tuky 129 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doslova prostopášný pudink! Třešně v něm svůdně doplňuje tmavá čokoláda, jemně natrpklá vůně mandlového likéru a sušenky. Praktický tip: Tabulku čokolády dejte před strouháním aspoň na půl hodiny do mrazáku, aby se vám při práci neroztékala v rukou.

Suroviny

moučkový cukr 30 g
sušenky 100 g
křupavé (Derby, Esíčka)
nastrouhaná

1 Dejte si stranou čtyři až šest pěkných třešní i se stopkami. Zbytek odpeckujte a smíchejte s cukrem a likérem. Zakryjte a nechte aspoň dvě hodiny macerovat v chladničce.

2 Těsně před podáváním lehce našlehejte smetanu a přidejte do ní podrcené sušenky. Do čtyř velkých anebo šesti menších sklenic rozdělte asi třetinu naložených třešní a přelijte je trochou šťávy, která v míse zůstala.

3 Třešně zakryjte asi polovinou smetany se sušenkami a pokračujte polovinou nastrouhané čokolády. Vrstvy opakujte, dokud nespotřebujete všechny třešně, krém a většinu čokolády. Na závěr ozdobte každou sklenici celými třešněmi a posypte zbylou čokoládou.

Lahodné variace 
Sušenky i likér můžete obměňovat podle chuti; použijte třeba cukrářské piškoty, polomáčené sušenky a likér například pomerančový, jako je Grand Marnier, nebo kávový (Kahlúa). Jelikož likér potřebujete jenom na ochucení, budou vám stačit lahvičky miniaturky, jejichž cena se pohybuje okolo 50 korun.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...